用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區band2校風好的中學
go

葵青區band2校風好的中學

請問各位葵青區那些中學band2校風好中學?謝謝

回覆樓主:

硏究吓伍若瑜啱唔啱

回覆樓主:

我都知

Poyau 發表於 19-11-5 10:46
硏究吓伍若瑜啱唔啱

伍若瑜是band2? 不是band 1尾嗎?

obedienceliu 發表於 19-10-27 18:56
請問各位葵青區那些中學band2校風好中學?謝謝

全完同伍若瑜
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

同意全完伍若瑜應該係最好的b2

回覆樓主:

全完,伍若瑜係統一派位計,應該算band 1尾,估計band2抽入機會好細。

evoncc 發表於 19-12-3 17:37
伍若瑜是band2? 不是band 1尾嗎?

伍若瑜2019年DSE有進步屬B2A水平

2018/2019學年校務報告
http://www.twghwyyms.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1289&mode=published&nocache1575382103&lang=zh

DSE成績 (p.5&10)
33222: 54.4% (2018: 45.5%)
22222: 87.2% (2018: 87%)

整體4+: 38.1% (2018: 34.7%)
整體2+: 93.8% (2018: 93.6%)

全完中學, 以入讀本地大學的%睇, 應該收B2生為主, 亦有少數B1 生

2018 Local University Degree programme 32.3%
2019 Local University Degree programme 50 44.0%

P.68
https://www.chuenyuen.edu.hk/other/1819_annual_report.pdf

sviolent 發表於 19-12-4 07:55
全完中學, 以入讀本地大學的%睇, 應該收B2生為主, 亦有少數B1 生

2018 Local University Degree programm ...

伍若瑜相對較少人入U
2019年36.8%升讀本地學士課程

2018/2019學年校務報告
http://www.twghwyyms.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1289&mode=published&nocache1575382103&lang=zh

畢業生出路 (p.3)
本地學士 36.8%
本地副學士 24.0%
本地高級文憑 17.6%
境外升學 7.2%
重讀中六 1.6%
全職就業 3.2%
其他 9.6%
總數: 100.0%

不要只參考入U率......

今年陳記升讀 Local degree 得35.7%, 仲低過伍若瑜.

但限記3322有63.5%, 明顯比伍若瑜既54.4%高.

全完入U率比兩間都要高, 係咪一定好過呢外兩間呢?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主:

全同伍既入 u 率係計除左8大外,仲計埋本地私立大學