用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Bromsgrove 's offer
樓主: fafapoodle
go

Bromsgrove 's offer   [複製鏈接]

回覆 siumanmama 的帖子

其實Bromsgrove 並非我地嘅first choice , 所以好想等埋另外兩間先作決定!

fafapoodle 發表於 19-10-28 10:36
回覆 siumanmama 的帖子

其實Bromsgrove 並非我地嘅first choice , 所以好想等埋另外兩間先作決定! ...

你就好,咁快收到offer, agent 話最快Nov 中才獲通知

hollymama 發表於 19-10-28 13:31
你就好,咁快收到offer, agent 話最快Nov 中才獲通知

你報year 幾? 我報year 9 , 還沒有消息。

fafapoodle 發表於 19-10-27 22:57
回覆 LLLT 的帖子

好多謝你嘅意見!就係因為我d同事認為Bromsgrove 公開試成績係3間裏面排最高,放棄最高 ...
Bromsgrove 舊年都曾經起我選校list入面,呢間系難入同成績系好不過最後我自己篩左Bromsgrove因为海外生占4成太多,當中大陸同香港學生亦唔少。

回覆 yuyueng 的帖子

其實Lancing 都係海外生佔左差不多4成,所以先令我猶疑,dauntseys 海外生小,但感覺呢間活動超多,我女自制力麻麻,我驚佢太enjoy , 剩係掛住玩唔讀書,Lancing 標榜每三星期會有tutor review 進度,好似較適合我女呢d無王管嘅性格。

Wenjo 發表於 19-10-28 14:18
你報year 幾? 我報year 9 , 還沒有消息。

Year 9 too

yuyueng 發表於 19-10-28 14:58
Bromsgrove 舊年都曾經起我選校list入面,呢間系難入同成績系好,不過最後我自己篩左Bromsgrove,因为海外 ...

咁你最後選了邊間?

可以拖住Bromsgrove offer 到幾時?

回覆 fafapoodle 的帖子

建議去school visit,睇過你會知道點揀。我三間學校都去過,睇學校前同後感覺完全唔同。

nicky127 發表於 19-10-30 18:39

建議去school visit,睇過你會知道點揀。我三間學校都去過,睇學校前同後感覺完全 ...

請問你睇完Lancing同Bromsgrove, 你覺得如何?我女暫時比較喜歡這兩間,其實兩間都比較多海外生,不過佢地嘅caring都好似做得幾好,所以都幾難揀

回覆 nicky127 的帖子

雖然真係好想去一轉school visit ,但係對於我呢個有3個細路嘅working mum,真係mission impossible 吖!

回覆 ricenoodle 的帖子

agent 話盡拖,但無講實可以拖幾耐!

回覆 donald1368 的帖子

Lancing,喺山上,近海,冬天應該比較凍,感覺上傳統d,宿舍係共用洗手間/沖涼間,地方大,分佈比較散d,整體ok。
Bromsgrove,Campus超級正,設備十分完善,校規嚴,感覺國際化d,宿舍有獨立洗手間/沖涼間。學校差不多成千人,大約13%香港及中國學生(其實唔算好多)。
希望幫到大家。

回覆 nicky127 的帖子

可以請教埋你對Dauntseys 嘅觀感嗎?

Dauntsey,地點偏遠,鄉郊地方, happy school, 感覺親切。但值得一提,Y10以下宿舍在學校外,(不遠,步行10𡃁分鐘左右),有校巴接載學生,男女生係同一宿舍,但分樓層。

請問喺9/11考完試後,有冇同學仔收到 Dauntsey's叫你做skype嘅interview?

回覆樓主:

今天剛剛收到約做Skype

請問你是考Year幾?

回覆 stellaky 的帖子

尋日一早收到約Skype 通知,我地報yr 10

我都係yr 10喎
‹ 上一主題|下一主題