用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 [Burgess Hill Girls]請教大家有冇人有DD讀緊Burgess Hi ...
go

[Burgess Hill Girls]請教大家有冇人有DD讀緊Burgess Hill Girls呀? [複製鏈接]

今年見過校長, 覺得間學校唔錯,ranking 唔高,但感覺 caring ,請問有冇女兒讀緊或者讀過呢間學校呀? 麻煩比少少真實體驗及意見啦! 謝謝各位!
   2    0    0    0

c94905138 發表於 19-10-23 19:48
今年見過校長, 覺得間學校唔錯,ranking 唔高,但感覺 caring ,請問有冇女兒讀緊或者讀過呢間學校呀? 麻 ...

c94905138 發表於 19-10-23 19:48
今年見過校長, 覺得間學校唔錯,ranking 唔高,但感覺 caring ,請問有冇女兒讀緊或者讀過呢間學校呀? 麻 ...

GCSE 考得幾好 !

回覆樓主:

呢間學校規模比較細 ,設施都比較少,連游泳池都冇,所以擔心阿女未來課外活動嘅發展。

我睇過資料好似好少學生寄宿。

ricenoodle 發表於 19-10-24 10:26
我睇過資料好似好少學生寄宿。

50 人左右

回覆樓主:

當中40個係中國加香港人

教育展那天我都有帶阿女去COUNTER同負責人傾了一輪, 佢地真係好NICE, 間學校比我的感覺唔錯, 不過我唯一CONCERN真係BOARDER太多中國同HK人。

kinder17 發表於 19-10-25 13:22
教育展那天我都有帶阿女去COUNTER同負責人傾了一輪, 佢地真係好NICE, 間學校比我的感覺唔錯, 不過我唯一CON ...

我當日都有同個校長傾咗15分鐘 ,佢非常之nice , 好有心,但係我嘅感覺同你一樣佢嘅boarder 大部分都係中國香港人 , boarding house亦都比較細 ,感覺好似淨係讀書咁樣。
所以想呢度問下有冇家長嘅女兒讀過呢間學校感覺如何?

我11 月先申請讀Year 10 in 9/2020 ,現在只有burgess hill girl 回覆,但要我1/2020(下個月) 插班入Year 9 ,都唔知讀5讀好?請問有冇人讀過呢間學校?
Thx🙏🏻🙏🏻

C.Fong 發表於 19-12-4 05:36
我11 月先申請讀Year 10 in 9/2020 ,現在只有burgess hill girl 回覆,但要我1/2020(下個月) 插班入Year 9 ...

我識一個
GCSE 考得幾好 !

C.Fong 發表於 19-12-4 05:36
我11 月先申請讀Year 10 in 9/2020 ,現在只有burgess hill girl 回覆,但要我1/2020(下個月) 插班入Year 9 ...

我有朋友女兒在這間學校呢!我也去過 open day。Burgess Hill 比較其他英國學校規模較細,學校關顧做得好好,老師也細心,設施只欠泳池,宿舍設施算ok。
Burgess hill 只會在 yr 9 收學生,yr 10 她們一向不收新學生呢!因為她們會在 yr 9 開始 GCSE 的課程呀!如果暫時得一個 offer的話,我是你的話,我會去讀,因為好成績的學校,不是會有 yr 9 插班的

‹ 上一主題|下一主題