用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 更改:直資中學註冊後取消註冊最後日期 (即抽飛) ...
樓主: miriam
go

更改:直資中學註冊後取消註冊最後日期 (即抽飛)   [複製鏈接]

想問一下,如果我在直資註左冊,但最後都係想玩番大抽獎,是否於4月16前取回學生資料表及家長承諾書,就可以?謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

lamlamkids 發表於 20-3-25 22:27
唔想再打多次

更改:直資中學註冊後取消註冊最後日期 (即抽飛)
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-3-25 09:14
係, 你去直資註冊時簽既文件之一

我想問下,如果自行通知左,心儀直資4月22日才知結果,咁又要點做?

醒目開學勳章 王國長老

瑩希媽媽 發表於 20-4-6 17:05
我想問下,如果自行通知左,心儀直資4月22日才知結果,咁又要點做?
你已經收到自行通知?

但又想等直資?

其實無問題架, 你依家都無飛可抽, 心儀直資係 22 April 通知你, 咁你決定要直資咪去註冊囉, 因為直資係 4 May 將資料呈交教局, 到時教局見到你有直資 offer, 就會係名單度抽返你個名出黎, 到放榜日你收到既資料就會係直資學校既校名黎

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-4-6 17:30
你已經收到自行通知?

但又想等直資?

我是幫朋友問的,朋友講佢老師話自行收左,學校要16號前把學生資料表交上教育局,咁如果之後直資收,要去教育局拿返張資料表去直資注冊?

瑩希媽媽 發表於 20-4-6 18:03
我是幫朋友問的,朋友講佢老師話自行收左,學校要16號前把學生資料表交上教育局,咁如果之後直資收,要去 ...

果老師咁好通知佢自行收左

momling 發表於 20-4-6 18:43
果老師咁好通知佢自行收左

未有通知啊,只系估計會收,因為是級一,自行1b中學咋

醒目開學勳章 王國長老

瑩希媽媽 發表於 20-4-6 18:03
我是幫朋友問的,朋友講佢老師話自行收左,學校要16號前把學生資料表交上教育局,咁如果之後直資收,要去 ...
佢老師老點

自行提早通知係唔使交小六學生資料表俾中學, 係自行取錄左個間中學出信同電話通知家長已獲取錄, 之後註冊既所有野, 都係同大抽獎一齊放榜, 到時係拎住放榜日拎個張派位證去返自行個間學校註冊

miriam 發表於 20-4-6 20:40
佢老師老點

自行提早通知係唔使交小六學生資料表俾中學, 係自行取錄左個間中學出信同電話通知家 ...

明白,我會告訴他,謝謝你

瑩希媽媽 發表於 20-4-6 17:05

而家嗌乜都唔使做 等到4月22號 真係有直資收了 去直資註冊 如果直資唔收 填番 統一 分配 選校表 比學校

mict0009 發表於 20-4-6 20:48
而家嗌乜都唔使做 等到4月22號 真係有直資收了 去直資註冊 如果直資唔收 填番 統一 分配 選校表 比學校
...

Ok,知道了,謝謝

請問如果直資抽飛,學生資料表應該自己keep定交返小學?

醒目開學勳章 王國長老

卓卓媽咪 發表於 20-4-7 18:20
請問如果直資抽飛,學生資料表應該自己keep定交返小學?
抽飛後學生資料表自己 KEEP, 唔使交返小學

‹ 上一主題|下一主題