用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去完academic asia 同 Britannia studylink 個英國升學 ...
go

去完academic asia 同 Britannia studylink 個英國升學展。。。

我小朋友13歲 琴日去了academic asian 同 britannia studylink 升學展想搵間讀得開心,融入到英國嘅學校

academic asian 介紹loughborough grammar同city of london freemen
Britannia Studylink介紹Christ Hospital同King's College Taunton

好似好唔同好多選擇 邊間會比較岩我小朋友?
定係都要自己Research

回覆樓主:

我也有這煩惱,不知怎選

回覆樓主:

AA 話yr 10 好少位多人爭

細路鐘唔鐘意sport, example:游水,劍擊

AA介紹戈兩間都好多中國人
loughborough幾乎成間學校都係
可能群返中國人開心D?但係真係唔點融入到英國文化

醒目開學勳章

topbabe 發表於 19-10-21 15:19
可能群返中國人開心D?但係真係唔點 ...

成間學校都係中國人? 你指宿舍?

Mok426 發表於 19-10-21 14:02
細路鐘唔鐘意sport, example:游水,劍擊

我仔仔今年year 5, 想year 7去英國,佢鍾意運動ice hockey, 跆拳道,有咩學校重sports 多啲?
謝謝

回覆樓主:

你Pm 我?

AA都係比呢兩間?
我早排去佢又係介紹呢兩間

Christ Hospital會"英國"D,多D歐洲學生
Kings' College好多活動玩, 小朋友玩得開心,但係距離london超遠,係bath果邊

topbabe 發表於 19-10-21 15:19
可能群返中國人開心D?但係真係唔點 ...

我識人讀 Loughborough ,大校千幾人都係中國人?應該唔係喎。

我自己意見系自己列出岩自己既list 再比agent 過目篩選邊D符合成績要求可以報名。好多學校簡介,自己再從自己要求去柬,唔系甘被動。
1)        例如中國及香港學生比率
2)        寄宿生中海外生比率(有D寄宿生原來只得海外留學生)
3)        校舍大少/地點
4)        主要運動項目
5)        科目選擇
6)        學費等等

candy_媽媽 發表於 19-10-22 10:59
AA都係比呢兩間?
我早排去佢又係介紹呢兩間

請問你visit Christ hospital 覺得點?

wxysing 發表於 19-10-21 13:53
我小朋友13歲 琴日去了academic asian 同 britannia studylink 升學展想搵間讀得開心,融入到英國嘅學校

...

City of London Freemen 我問過好似2020 entry 已截止報名咗囉喎。