用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 麗斯 vs 大地
go

麗斯 vs 大地

請問那間比較可靠及中肯?

QueenBallet 發表於 19-10-16 16:24
請問那間比較可靠及中肯?

如果以美國的學校,我覺得麗斯 Pro D , 由其是美國中學 。

如果大學或有D名氣的,兩間差唔多 。

katrinafu 發表於 19-10-16 17:05
如果以美國的學校,我覺得麗斯 Pro D , 由其是美國中學 。

如果大學或有D名氣的,兩間差唔多 。

請問你有沒有用過?有沒有具體consultant recommend?  Thank you so much.

QueenBallet 發表於 19-10-16 17:28
請問你有沒有用過?有沒有具體consultant recommend?  Thank you so much.

我沒有正式用過 ,但我幫國內朋友上過去麗斯問 過 , 而我想要德州的學校 , 他們都好落力幫手搵 ,由原本2-3間, 到最後搵到十幾間 。
因朋友工作關係常飛德州,所以一定要搵德州的中學。

相反 去大地問 , 就推來又推 ,叫我選 紐約洲、新澤西那邊 。

之後就朋友來香港直接跟麗斯安排升學 ,都過了去兩年讀書 , 記得她們都說是滿意的 。

katrinafu 發表於 19-10-16 18:16
我沒有正式用過 ,但我幫國內朋友上過去麗斯問 過 , 而我想要德州的學校 , 他們都好落力幫手搵 ,由原本 ...
OH, I see.  Thank you so much.

回覆樓主:

大地未試過,以前經麗斯去,個agent跟得都唔錯,設身處地去俾建議,當時都俾咗好多選擇再同我慢慢收細范圍揀學校

就算已經去咗嗰邊都有時不時打黎問近況,除咗做生意都真係用心幫你諗

大地,依家搵緊佢幫手新加坡中學安排考入學試,顧問失蹤無影 , 考入學試遙遙無期???

美國地區學校就麗斯啦
如果多個國家都考慮就amber
如果英國就英識

小時了了 發表於 19-10-26 11:04
大地,依家搵緊佢幫手新加坡中學安排考入學試,顧問失蹤無影 , 考入學試遙遙無期??? ...

我上星期都上過大地,要收1000手續費。

freedom609 發表於 19-10-28 17:33
美國地區學校就麗斯啦
如果多個國家都考慮就amber
如果英國就英識

我問過Amber申請紐西蘭中學,佢地收我$15,000手續費
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 19-11-15 13:32
我問過Amber申請紐西蘭中學,佢地收我$15,000手續費

哇!咁貴嘅!

bbba05 發表於 19-11-15 13:45
哇!咁貴嘅!

我見你地話Agent會收錢,我先問,我都以為聽錯
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 19-11-15 13:48
我見你地話Agent會收錢,我先問,我都以為聽錯

好彩自己攪,慳番15,000

bbba05 發表於 19-11-15 13:49
好彩自己攪,慳番15,000

你好叻呀!我怕自己唔識攪,先搵agent幫忙

Crabtree 發表於 19-11-15 13:58
你好叻呀!我怕自己唔識攪,先搵agent幫忙
有無搵多幾間格價? AAS 會唔會平啲 或 免費?

我之前問過大地英國學校嘅嘢,佢地無提過收費。會唔會係報某d 國家嘅學校先收費? 可能當地學校無佣金俾agent.

小時了了 發表於 19-11-15 14:42
有無搵多幾間格價? AAS 會唔會平啲 或 免費?

AAS好似收$1500,另一間Hong Kong Education Web不收費

SIYip 發表於 19-11-15 16:22
我之前問過大地英國學校嘅嘢,佢地無提過收費。會唔會係報某d 國家嘅學校先收費? 可能當地學校無佣金俾agen ...

之前我問紐西蘭學校資料無講過收費,但見你地網上話某些agent會收費,我先問佢哋係咪會收費,她先答我要收錢。可能係個別國家啩