用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 由在BK睇產前產後, 找幼稚園, 到今天起睇大學, 時間真是 ...
樓主: Joy
go

由在BK睇產前產後, 找幼稚園, 到今天起睇大學, 時間真是飛逝 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

哈哈!仲有我呀!

不得了,當年d flash card.... e+無人要!
your baby can read 幫到我個仔架!

在我,仲有d被"圍" 嘅事件,有次收律師信同我有關...
仲有,我做過"義工"幫EK 架! (好似叫會長? not sure)
恐龍家

我幫個仔搵幼稚園開始上BK, flash card, your baby can read都有用,之後睇聰明仔爸爸、陳Sir嘅post學咗好多,仲有閱讀派的分享⋯自己寫blog到現在,原來這format真好已成過去。

回覆樓主:

我都覺得好快呀~~~

生左呀仔三個月後識上BK,同年同月生日嘅媽媽仲有keep住聯絡,有啲仲做埋好朋友。

我呢個名仲要想當年純情到爆咁用真名 17年來冇改名

多謝BK帶比我咁多朋友/知識呀

我在2006美國出差,因為jet lag,所以上網搵資料如何幫阿仔升中,咁就入咗BK。

以前啲家長肯幫人,有禮貌,真係幫到手。現在我覺得很多資料我會存疑,不敢苟同。

因為時間長,同時識咗一班網友,我們有出過嚟食飯,感情不錯。

兒子畢業差唔多三年,我都較少分享!

2jkidsfather    發表於 20-2-4 08:08
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

Same

Time flies.  大女DSE 細既剛上升中

我都同你們差不多一樣,阿仔下年考DSE 啦!好快!好快!

pypy405 發表於 20-1-30 18:07
Time flies.  大女DSE 細既剛上升中
SAME
大女第一屆DSE, 細女刚考完DSE

EK 確實讓人得著很多,高手如雲!
原來我2011年註冊,當時候我大學畢業沒多少年
最近因為小朋友準備考小學,又來了

從95年互聯網興起,網上社區來說
論壇模式(以前流連 discus, mini, 高登,連登,後來覺得討論太表面就離開了)
始終比留言板模式好得多(例如 icq, xanga, myspace, fb, whatsapp, wechat)
留言板模式的信息太破碎了

有無人仔女今年入大一又係九月出世呢?  
‹ 上一主題|下一主題