用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 由在BK睇產前產後, 找幼稚園, 到今天起睇大學, 時間真是 ...
go

由在BK睇產前產後, 找幼稚園, 到今天起睇大學, 時間真是飛逝

今天上來找D入大學的information, 忽然覺得時間真是過的好快,

由在BK睇產前產後, 找幼稚園, 小學........ 一切好似仍是昨天

我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

系呀!

也有同樣感覺

Joy 發表於 19-10-14 15:36
今天上來找D入大學的information, 忽然覺得時間真是過的好快,
啊囡自己睇自己揀, 我無得參興,
但求佢揾啱自己条路, 我就滿足囉

好有同感!但我比你行前少少tim, 女女巳上大学,所以而家都上少了bk 啦

多位會員在BK無限量付出,無言感激

我仔直頭讀完大學出嚟做嘢,俾緊家用,家下40頭已半退休狀態

2jkidsfather    發表於 20-2-4 08:09

^曾小姐^ 發表於 19-10-21 07:33
我仔直頭讀完大學出嚟做嘢,俾緊家用,家下40頭已半退休狀態
你好似仲有個細, 佢畢埋業, 你就係自由人,
直頭可以周遊列國

TwinWong 發表於 19-10-21 09:41
你好似仲有個細, 佢畢埋業, 你就係自由人,
直頭可以周遊列國

過多兩年佢考完dse,我就真正鬆一口氣等退休

^曾小姐^ 發表於 19-10-21 11:37
係過多兩年佢考完dse,我就真正鬆一口氣等退休

回覆樓主:

好羨慕你哋啊  

回覆樓主:

養兒一百歲,長_自己已退休,但做緊parttime,估小朋友將來出來做,如九成按揭月供三萬,-定不能,連銀行也過不到…未來靠自己養自己

回覆 Joy 的帖子

你講完又系喎,由生前生後,每個版咁去,講完揍仔經又到幼教,跟手小一選校.......到而家八下大學,好多個年頭已逝去。

回覆樓主:

當年在國外睇mybaby待產,返黎就摺左,變左BK。

然後美語世界事件。

然後論盡家傭請賓印。

然後看can your baby read, BK上上下下一齊做flash card, 放上網一齊分。

然後考幼稚園。大既考左4間名校、2間龍校。細既考左14間,排後面個個話點解咁少,佢考17間。

搬屋考小學,前前後後搬左6次。大既小中學中頭獎。細既小學中學都只中三獎。

現在大既考大學.....

是否快要離開BK了??

nicolemummy 發表於 20-1-2 18:58

然後美語世界事件。
转眼间已十七八年,你唔讲差d唔记得mybaby, 仲有非常伤心的大肚婆事件。。。多谢BK的诞生,容许我获利多贡献少

nicolemummy 發表於 20-1-2 18:58

然後美語世界事件。
你是一一路冇冇轉名!!!
人大大了睇婦婦女醫醫護
我我都提儀开奶奶版,吾會離開開BK

自由論壇有一鋪講入了BK廿年

hksarhksar 發表於 20-1-5 23:20
你是一一路冇冇轉名!!!
人大大了睇婦婦女醫醫護
我我都提儀开奶奶版,吾會離開開BK

我有轉過名。之前個名既password無左我log 唔返喇。但呢個名都用左17年左右。

唔係應該開外母版嗎?如果只得女的話。

其實已經有婆媳版了。

nicolemummy 發表於 20-1-6 07:34
我有轉過名。之前個名既password無左我log 唔返喇。但呢個名都用左17年左右。

唔係應該開外母 ...
婆婆熄好好似靜系有有媳婦慎
應是是奶奶外母板

醒目開學勳章 王國長老

我陀住我囡登記做 BK 會員, 今年讀 S.5, 出年就 DSE (好彩唔使留班既話), 時間過得真係好快.

以前未分拆出 EK, 要係 BK 慢慢搵資料, 有左 EK 搵資料方便好多

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~