用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 成績達唔達標
go

成績達唔達標

我阿女打算下年2020年報讀 yr10. 佢考咗ukiset但係唔知個分數達唔達到Oundle嘅要求佢嘅成績係 497, C1 or above, 未交表因為驚達唔到要求,有冇家長可以俾啲意見 。我應唔應該交表先 ?thanks

mmb312 發表於 19-10-12 11:41
我阿女打算下年2020年報讀 yr10. 佢考咗ukiset但係唔知個分數達唔達到Oundle嘅要求佢嘅成績係 497, C1 or a ...

我同你同case 呀,一樣2020 yr 10 oundle, 今日考未知成績, 但agent 叫我報ukiset 同時報埋學校交表交報名費, 我也擔心, 如ukiset 不達標, 報名費怎算?

醒目開學勳章

我經agent報oundle 2020 Y10個做法係:

考左ukiset先,咁學校睇左個report,再經agent 通知,比form 我填及同步交registration fee,而不是交registration fee先

cookiegg 發表於 19-10-12 15:42
我經agent報oundle 2020 Y10個做法係:

考左ukiset先,咁學校睇左個report,再經agent 通知,比form 我填及 ...

我都咁樣問agent, 但佢話如果你唔報名交費, 學校係唔會睇你ukiset report 喎

醒目開學勳章

manman333 發表於 19-10-12 16:50
我都咁樣問agent, 但佢話如果你唔報名交費, 學校係唔會睇你ukiset report 喎

我個agent 就冇咁提出.

你有冇報其他學校?我報其他學校,就算唔睇Ukiset,都會睇咗school reports,學校初步睇左ok及有位,agent 先叫我交form 及registration fee.

不過考完ukiset好快知成績,你衡量下會否等多幾日

cookiegg 發表於 19-10-12 18:21
我個agent 就冇咁提出.

你有冇報其他學校?我報其他學校,就算唔睇Ukiset,都會睇咗school reports,學校初 ...

無啦 巳經交左錢喇,希望都比個機會我考入學試和interview 啦。
有報另外3間學校, 都係覆左睇完成績表後又有位叫去入報名表。

醒目開學勳章

manman333 發表於 19-10-12 18:28
無啦  巳經交左錢喇,希望都比個機會我考入學試和interview 啦。
有報另外3間學校, 都係覆左睇完成 ...

咁大家加油

回覆 manman333 的帖子

你知唔知道佢地個requirement?

我個女有個同學 佢都係報under嘅yr 10不過佢前年報, 佢ukiset 好好, 攞咗899,C1, 佢都喺 yr 10 waiting list. 跟住今年九月頭Oundle 問佢有冇興趣讀yr 9 佢say yes,之後第二個禮拜即刻飛

回覆 mmb312 的帖子

我覺得機會都好微, 你個小朋友除咗部呢間之外仲報咗邊幾間?

mmb312 發表於 19-10-13 16:23
回覆 mmb312 的帖子

我覺得機會都好微, 你個小朋友除咗部呢間之外仲報咗邊幾間? ...

requirement agent 沒有講啊。
另外3間dean close, fettes n sherbourne
19号AA 在灣仔學校展, 諗著到時再即場見多兩間啦。

mmb312 發表於 19-10-12 11:41
我阿女打算下年2020年報讀 yr10. 佢考咗ukiset但係唔知個分數達唔達到Oundle嘅要求佢嘅成績係 497, C1 or a ...

jm 請問你女女 的總分497 是那幾部分既分加埋?  C1 or above 是指那一項?