用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS Offer 2020 互通消息
go

[英國] UCAS Offer 2020 互通消息  

囡囡學校已經有同學攞到WARWICK MATHS OFFER. 真快.

想問是否一定要一次過申請5間,可否現正申請三間,遲D12月或1月才申請其餘兩間?

yslysl 發表於 19-10-9 21:33
想問是否一定要一次過申請5間,可否現正申請三間,遲D12月或1月才申請其餘兩間?
...

這個就唔清楚啦!囡囡 已經選好5間
其實係一家四口子

一家三口 發表於 19-10-9 19:22
囡囡學校已經有同學攞到WARWICK MATHS OFFER. 真快.

嘩,咁快?幾時申請?我仔都未報,conditional offer?

Mamamia 發表於 19-10-9 22:07
嘩,咁快?幾時申請?我仔都未報,conditional offer?

係囡囡聽到同學有offer, 唔知佢地幾時申請,而囡囡就上星期五就 經ucas 交了申請。

回覆 yslysl 的帖子

可以

好快手,勁! 讀 IB 定 AL 呀?

Anniemun 發表於 19-10-9 22:30
好快手,勁! 讀 IB 定 AL 呀?

我地學校 只有A level  
其實係一家四口子

一家三口 發表於 19-10-9 22:16

係囡囡聽到同學有offer, 唔知佢地幾時申請,而囡囡就上星 ...

快得咁緊要

亞囡仲寫緊編 personal statement

回覆樓主:

9月已開始申請,早申請早收offer

咁快!我仔學校都未開始叫同學報,淨係幫緊報oxbridge 同學。我仔就報緊non jupas 。

我仔學校 報oxbridge 有另外老師負責,月尾考 MAT

學校要11月考完試才出predicted grades, 現在可以報嗎?還是要有predicted grades 才報UCAS?謝謝

有無讀 IB 的同學仔收到 UCAS's offer?

回覆 joymama 的帖子

我女都系仲写紧personal statement, 其中两间仲要求2nd personal statement。。。再件上要报non jupas, 仲系努力中

yslysl 發表於 19-10-10 10:16
學校要11月考完試才出predicted grades, 現在可以報嗎?還是要有predicted grades 才報UCAS?謝謝
...
如果報既科有10月中deadline, 就要在deadline前報. 無predicted grades可以報, 不過有先報就好啲, 可以睇住來報.

好快手呵!  我兒子都在忙 PS

cpmummy 發表於 19-10-10 11:18
回覆 joymama 的帖子

我女都系仲写紧personal statement, 其中两间仲要求2nd personal statement。。。再 ...
請問你女兒是選什麼科? 2nd PS 大學有什麼要求呢?