用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lhwhazal
go

del

媽媽太緊張幫小朋友解決問題,但其實可以放多些心思快速提升小朋友自己解決問題的能力。小一生年紀是很小,亦確實有些小朋友自理能力特別差,但我見到小六自理能力差的同學,各方面都比其他同學差,盡早解決這問題確是重要!

ar_mak 發表於 19-10-10 02:10
我就覺得你所描述既兩單野都唔屬於緊急情況(係你自己將件事拖到最後一刻先有反應而導致到件事好似好急),但 ...

吓!我個中一都仲要天黑叫佢瞓,天光叫起身喔!

我仔小四, 第一次唔記得交 "校際朗誦節" 報名表, 咁我米由佢 law, 等佢今年冇得參加, 明年繼續, 等於樓主小朋友沒有交到訂報紙表格, 米由佢 law, 等小二時再訂番, 又唔係學校強制要訂報紙, 如果學校強制, 老師一早搵左你要你交費.

謝謝大家回覆(emoji)

ar_mak 發表於 19-10-10 22:14
你既理想生活係做家庭主婦,咁咪天從人願,求仁得仁囉,真係替你開心都來不及啦~!

PS:打D本,落D皮,出少少錢, ...

最弊我唔係家庭主婦呢!煮完飯要送阿妹去校車站再返工架

真係失禮,C6已經落本買鬧鐘俾家姐,但個鬧鐘響到成條村都醒咗,家姐仲未醒呀!同埋,得家姐要叫,阿妹係自己校鬧鐘起身的⋯阿妹全部嘢自己做晒,除咗溫書。