用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 家有蠢鈍兒,係家庭教育問題?
樓主: sunnymama2
go

家有蠢鈍兒,係家庭教育問題?   [複製鏈接]

ar_mak 發表於 20-5-10 22:37
姑娘:你係阿K?我係凱琪呀!

子:邊個凱琪?

姑娘:喟阿叔,嗰個海其有邊忽似我,k哥河

父:你估你仲係十八廿二咩

姑娘:阿叔你b咀la⋯

父舉起隻手向住姑娘㧪住條頸,姑娘:ah⋯ah

父:你唔知我又叫darth vader 咩

子:anakin, use the force. dont go into the dark side..

呢個時候,遠處傳來一聲音:仔…仔⋯

聲音慢慢接近:喟,仔⋯仔

聲音越來越大聲:喟⋯⋯喟⋯⋯起身la

越來越大聲:e,你又頼尿⋯⋯

聲音好似行雷咁: 吓,今次仲賴屎tim!

子睡眼惺忪地說:媽你比我訓多陣la

媽:仲訓,你唔記得你今朝要陪你老豆去銀行找死人投資經理講數
媽:btw, 你頭先發開口夢講英文,多得親子王國個怪獸先生叫人睇片,我慳返好多$唔洗請西人老師  ,我用慳左嘅$買左飛今晚睇fiona sit, 你地早d返哦

媽:我e加去耕田啦,記得攞埋門口個鋤頭,山上有好多蛇

子:乜呢個情況好似⋯mg:" />mg:" />mg:" />mg:" />

ar_mak 發表於 20-5-12 00:23
子:哎呀,阿媽你比我訓啦~

媽:唔得呀!你唔陪你老豆出去,佢今次實死架!

父:喟,你地咪以為我唔知你地講緊乜!

子:he he, 咁仲去唔去?

父:仔,生死有命,天要神死,神不能不死,呢個係我地嘅命⋯

子:乜神?

媽:咪eason law, 佢後生時偶像陳亦信,同自己改左同一個英文名

子:點解我又叫keanu 嘅?鬼死咁難讀,公公婆婆和d同學成日讀錯叫我做:企係度

父:就係因為一首歌....

媽:仔,你唔洗理d同學,你冇睇life of pi 咩?picine patel 比人叫pissing 最後點呀?佢同隻老虎困獸鬥

媽:蛇都洗驚,見到捉返來今晚加送,起程la

媽:記得攞鋤頭和放你舊so 州屎放落化fun池度ar!

‹ 上一主題|下一主題