用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道出面試結果
樓主: TYSC
go

播道出面試結果  

spookykenny 發表於 19-10-5 11:30
已忘了,乜佢收portfolio?我記得是收証書,因無乜我就無交。原來portfo是收?
...

我原本都只係copy左d cert, 但係簡介會我聽到佢講 “portfolio”,所以後來加左d野先交

我都有交portfolio,又有cert, 但都沒有收到offer, 我估都沒有了

有人琴日打過學校問,話琴日會出晒offer喎

spookykenny 發表於 19-10-5 11:30
已忘了,乜佢收portfolio?我記得是收証書,因無乜我就無交。原來portfo是收?
...

見《所須文件》 3. 課外活動、服務、獲獎紀錄、推薦信(如有)

http://www.evangel.edu.hk/ecube/index.php?option=com_attachments&task=download&id=6859

如果5/10 同8/10 已經要註冊,咁而家仲未有任何消息,即係無望

lousiaka 發表於 19-10-5 13:14

我又在另一到看到有人打去,學校話未出哂。

媽,我好亂

hahaha1222 發表於 19-10-5 13:38
如果5/10 同8/10 已經要註冊,咁而家仲未有任何消息,即係無望

唔明點解4號出offer...第二日已經要註冊

回覆 spookykenny 的帖子

我見人話係出晒有offer 的,佢話未出晒意思係咪waiting 同reject? 如果睇佢註冊日,有offer 既冇理由仲唔出

唯有繼續努力

恭喜哂有播道Offer既小朋友。想問問你地既小朋友當日interview 係米都貼左多過1粒星星架?

lousiaka 發表於 19-10-5 14:44
回覆 spookykenny 的帖子

我見人話係出晒有offer 的,佢話未出晒意思係咪waiting 同reject? 如果睇佢註冊 ...

我都估係咁樣

celestia 發表於 19-10-5 13:07
我原本都只係copy左d cert, 但係簡介會我聽到佢講 “portfolio”,所以後來加左d野先交
...

D cert 是否學術,音體藝都有?(想睇下佢地俾分是否要各方平衡)

meilam2006 發表於 19-10-5 16:33
恭喜哂有播道Offer既小朋友。想問問你地既小朋友當日interview 係米都貼左多過1粒星星架? ...

我小朋友都有兩張貼紙。

其實貼紙真的是隨心。間間都係咁。暫時無見過有人來証明有直接關係吳。

隨緣中。

jantan28 發表於 19-10-5 17:10
D cert 是否學術,音體藝都有?(想睇下佢地俾分是否要各方平衡)

冇學術cert, 音體藝都算有..入門級

帝mama 發表於 19-10-4 14:18
註冊左播道,係咪之後有直私offer就唔可以轉?

直資只能hold 一間。所以有其他直資,到時要通知學校退位

如果無心讀,而之後又會放位,建議唔好註冊,好多真心想讀播道的人會等得好苦

spookykenny 發表於 19-10-5 17:45
我小朋友都有兩張貼紙。

其實貼紙真的是隨心。間間都係咁。暫時無見過有人來証明有直接關係吳。

哦⋯⋯原來係無關既(emoji)

Offer已出哂,如呢兩日無註冊,會繼續出第二批offer。

小朋友無cert,portfolio 主要是家庭照和興趣班。面試小朋友玩得投入,學術中英文問題佢都話識答,有一個中文字唔識讀。

lousiaka 發表於 19-10-5 13:14

(emoji)琴日已經出晒。。。。
好傷心。。。

有offer嘅小朋友有冇改過interview 時間?

Owencheung 發表於 19-10-5 20:32
直資只能hold 一間。所以有其他直資,到時要通知學校退位

如果無心讀,而之後又會放位,建議唔好註冊,好 ...

直資可以同時hold 好多間,只係冇得再自行同抽獎。