用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道出面試結果
樓主: TYSC
go

播道出面試結果   [複製鏈接]

回覆 Owencheung 的帖子

我串? 我有指名道姓鬧你,我有「回覆」過你?  講中左有d人無查證,又學人話咩「听朋友講」,原来post错誤訊息叫「好心」,究竞咩人撩交嗌,唔好屈我,我無乜同人鬧過交。係你自己玻璃心,仲咁小學雞吧。至於简體字,简體字係我手機文字輸入系統自己弹出来,我都唔like,但我觉得做人的心態,重要過表面形式,所以唔理。想屈人係大陸人,但我係一個會fact check的香港人,人貴自重,架係自己丢。

其實hold得多都唔好啦!做個有品既人,hold一間就好了,一有第二,三,四間,就應該放到得返一間,總會有間比較心儀的一間,hold 十間又如何?最終都係讀一間,正如人地唔讀又hold住你心儀果間又點?當然將心比己,將心比心唔係人人做到!

evapecosbb 發表於 19-10-7 14:40

簡介會上無講收唔收portfolio, 申請表亦無註明收定唔收 ...

我諗住明天打去問下,謝謝你

legolas625 發表於 19-10-7 15:30

我串? 我有指名道姓鬧你,我有「回覆」過你?  講中左有d人無查證,又學人話咩「听 ...

你用android定iphone?不如試下令個系統出繁體字,我手寫簡體都是出繁體字

legolas625 發表於 19-10-7 15:30

我串? 我有指名道姓鬧你,我有「回覆」過你?  講中左有d人無查證,又學人話咩「听 ...

我答你一句,你就一輪咀咁講,咁大反應,唔知邊個玻璃心啲? EK 係分享平台,大家應和平啲分享,唔駛咁敵對嘅! 而且,我disclaim 咗,「唔可以hold >1間直資」係身邊試過考直私的朋友的認知,有需要人士最好fact check .

我唔會再回應,我希望社會多啲平靜。已夠亂了。

打了去問,職員都好耐心聽。

都是預期一樣,家長自行決定,學校無要求又無反對交portfo,現在還可交,因未出哂offer wor。我估是第一批唔take再call?

如果有心想試的家長,就要自行攞去交,我問多兩問先話可郵寄,但唔收email補交。

希望幫到大家

spookykenny 發表於 19-10-8 13:15
打了去問,職員都好耐心聽。

都是預期一樣,家長自行決定,學校無要求又無反對交portfo,現在還可交,因未 ...

多謝無私資訊

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請冷靜及理性討論, 切勿作出侮辱他人之言詞, 敬請注意!

學校話只出了部份offer,兩個月兩會不斷出,大家留意下啦

回覆 帝mama 的帖子

我今朝打去問話出哂offer, 到而家都收唔到通知即係冇喎,不過佢話遲下會出返waiting同reject嘅通知
咁集合上面jm意思,我估係有人有offer唔take, 之後release返先比waiting嗰啲

chingb08 發表於 19-10-8 15:19
回覆 帝mama 的帖子

我今朝打去問話出哂offer, 到而家都收唔到通知即係冇喎,不過佢話遲下會出返waiting同 ...

咁即係「處理中」係有機會waiting or reject啦

請問有offer 係咪會收到email ? 定係一定要自己上網check?

有offer 的是電郵加電話通知

盧豬 發表於 19-10-8 16:20
請問有offer 係咪會收到email ? 定係一定要自己上網check?

我係收到email+電話,跟住上網check都顯示有offer

謝謝!咁我就唔洗神經質咁不斷上網check 了。。。。

回覆 chingb08 的帖子

咁可能接我電話嘅職員婉轉,無直接講個真相出嚟。

今天是上星期收到offer 的人註冊的deadline. 請問有無人知幾時會再出offer?

請問收到OFFER既小朋友係咪讀私幼多?

我諗係呢個階段應該無乜人會吾take offer, 起碼11月尾12月多d神校出result 先會有人放位

limabe    發表於 19-10-9 13:47
Poyau    發表於 19-10-9 13:43

回覆 hahaha1222 的帖子

是的,頭一輪之後通常會隔比較長時間,有幾他直私OFFER出,音樂椅不停轉,見上一年有家長八月尾都安排唔到校車最後放位都會有.要有耐心.
‹ 上一主題|下一主題