用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資中學,每月要幾多洗費?
樓主: rainbowyung1
go

直資中學,每月要幾多洗費? [複製鏈接]

oh_really 發表於 19-10-11 07:59
簡介會&家長會都有提過中英數按程度(Pre-S1成績)分班,再問老師話每班教學進度&教材都可能會因應個別老 ...

明白晒 個日我叫左老公去, 佢冇特別番黎講。

醒目開學勳章 王國長老

oh_really 發表於 19-10-11 07:25
今年學校同S1家長介紹ELA時有講到新安排,有好少數同學要上中或英補底班,當一項學術ELA計。新安排應該只適 ...

原來有新野,多謝分享

醒目開學勳章 王國長老

bbeasy25 發表於 19-10-11 09:00
甘我又唔知教學進度, 係快定慢, 見親佢都係做數學功課. 感覺其他課比較少功課, 未見過有英文功課 ...

學校教英文真係好神祕,我都唔知教左咩,又真係無咩功課
我仔中四,今年都多數學,同埋Econ,日日都有

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 19-10-11 10:46
我仔中四,今年都多數學,同埋Econ,日日 ...

甘英文如果佢地應付到,又無物投訴,測驗考試分數Ok,甘就當無問題啦。

以前我地間小學,英文用故事書教,學D生字深到嘔,Grammer就淺,考試份卷又深,完全唔知點溫。連我個補習老師(佢以前係老師),都話我地學校D野深到死。

不過好處就係,以前學D野好深,現在升上中學,相反就感覺輕鬆D。

Charlotte_mom 發表於 19-10-11 10:46
我仔中四,今年都多數學,同埋Econ,日日 ...
係囉, 英文本書也未見過.  只知有English drama, 要背script.
‹ 上一主題|下一主題