用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2020入讀YEAR10中游成績有咩選擇?男女校
發新帖回覆
go

2020入讀YEAR10中游成績有咩選擇?男女校

大家好,
本身啊仔讀書中遊成績,一般TOP100 SCHOOL 都無唸,去過幾間AGENT綜合以下既2線學校,有同背景媽咪希望大家一齊研究下:

Ashfold School
Bede's Senior School
Berkhamsted school
Bethany School
Blundell's School
Brentwood School
Bootham School
Canford School
Cheltenham College
Christ's hospital School
Clifton College
Dean Close School
Downside school
Ellemere College
Fettes College
Kent college Canterbury
King's Ely
King's Bruton
Kingsley School Bideford
Kirkham Grammer School
Leighton Park School
Loretto School
Monkton Combe School
New Hall School
Prior Park College
Ratcliff College
Royal Russell School
Sedbergh School
Stonyhurst College
Taunton School
West Buckland School
Wellington School

請指教

回覆樓主:

我仔都係中游成績
現S2
打算2020 or 2021 過去
而家開始研究

Berkhamsted 應該只收sixth form boarder,因為原本係day School,所以要問清楚。

衣d學校咩成績?

認識兩個朋友讀Cheltenham college。成績ok,學校非常caring,少bullying ,不多oversea students 。小朋友非常開心。

回覆樓主:

Canford pastoral care好,有諗過。agent話係好傳統嘅學校。

發表於 昨天 16:13 |顯示全部帖子
回覆 brenda0505 的帖子

Monkton Combe School呢間學校唔建議揀,之前經agent send咗兒子的成績過去,學校睇完回覆話可以接受填表正式申請,叫我哋交報名費£100,點知過咗兩星期學校再回覆話學生成績未能符合學校要求,拒絕接受申請,莫講考試,連interview都唔畀,但係又收咗你錢,真係好老土。

LLLT    發表於 昨天 17:54

發表於 昨天 17:12 |顯示全部帖子
揀啲近火車站會比較方便

發表於 昨天 21:32 |顯示全部帖子
stellaky 發表於 19-10-13 16:13
回覆 brenda0505 的帖子

Monkton Combe School呢間學校唔建議揀,之前經agent send咗兒子的成績過去,學校 ...

同一經歷!絕對同意你所説!

發表於 昨天 22:31 |顯示全部帖子
tsung 發表於 19-10-13 21:32

點解會咁嘅? 通常交咗成績學校初步接納先會交application fee, 然後考學校嘅試。不過呢間好似要ukiset 成績。

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
tsung 發表於 19-10-13 21:32

都係同一間?
8-)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊