用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇人住九龍讀ESF東涌幼稚園?
go

有冇人住九龍讀ESF東涌幼稚園?

住土瓜灣,想請教交通方法。謝謝!

california_soul 發表於 19-9-26 11:11
住土瓜灣,想請教交通方法。謝謝!

E23/E23A?

回覆 mandy_ng207 的帖子

Thanks。 AM班8:30am,如果大家有經驗share,非常感激。係咪要7am出門,都幾係嘢。

有兩架校巴去東涌esf. 一㗎會在又一城上車,另外一架好似在九龍站附近上車. 只有下晝班有校巴服務,上晝班是沒有的。

又一城11.45am上車

回覆 natpoon112 的帖子

Thanks 如果入到p.m.班就好了,容易去搭呢班校車。

學校知你住九龍區應該會比priority 你pm. 上年我有寫email 俾學校列晒一大串理由希望佢分配到下晝班俾我個仔

natpoon112 發表於 19-9-26 23:02
學校知你住九龍區應該會比priority 你pm. 上年我有寫email 俾學校列晒一大串理由希望佢分配到下晝班俾我個 ...
really thx。請問係confirm有offer,才同學校request pm?還是play visit個陣已經開始要講?
可否share小朋友搭「長途」校車ok嗎? 多唔多小朋友搭呢班車?

本來想報青衣,但覺得東涌campus好好多。

california_soul 發表於 19-9-26 23:10
really thx。請問係confirm有offer,才同學校request pm?還是play visit個陣已經開始要講?
可否share小朋 ...

佢哋會confirm你個Offer,要你回覆接受個Offer之後先至話俾你聽am/pm. 這是東涌的做法,其他campus不知道。我接受個Offer嘅時候順便寫咗一個email畀佢哋希望盡量安排分配下晝班因為小朋友住得遠。

回覆 california_soul 的帖子

乜ESF 唔係唔可以跨區申請咩?我見佢網頁寫,如果住馬鞍山沙田等,只可以申請烏溪沙分校,小學就可以選RC 或SCJ。
點解住九龍可以讀到東涌?

luismama 發表於 19-10-24 21:11
回覆 california_soul 的帖子

乜ESF 唔係唔可以跨區申請咩?我見佢網頁寫,如果住馬鞍山沙田等,只可以申 ...

Kinder 不限地區

natpoon112 發表於 19-10-13 13:16
佢哋會confirm你個Offer,要你回覆接受個Offer之後先至話俾你聽am/pm. 這是東涌的做法,其他campus不知道 ...
Thanks natpoon112!