用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才備取錄通知
樓主: Chan343
go

優才備取錄通知   [複製鏈接]

如果心儀GT 不如試下了解教學模式,學校理念,了解完覺得值得上堂咪去囉,覺得唔值咪唔去囉。

正如某d升小講座要俾幾百蚊去聽兩粒鐘,咪一樣有人覺得值得花錢花時間去,但也有人覺得是騙錢的。

回覆 wongszehang 的帖子

唔係你地禁言,係我被提示要禁言。

mingbb57 發表於 19-10-12 15:26
回覆 wongszehang 的帖子

即係只係做到19-20學年。20-21學年你見唔到陳校長的啦。 ...

德萃今日(20/12(五))學校通告
歡迎陳家偉博士加入德萃大家庭

「德萃教育機構榮幸邀請到陳家偉博士全職擔任德萃幼小中教育總監 (全人發展),主要負責品德教育、資優教育及家長教育。陳博士現任優才書院 (小學部)校長,他服務優才20多年,成就卓越,並成為香港十分受歡迎的優質學府。陳博士從事教育工作近30年,擁有豐富教育經驗,先後獲教育學士、工商管理碩士、中國文化碩士及哲學博士。陳博士個人書籍著作超過十本,在品德教育、資優教育及家長教育有著卓越的實踐經驗。陳博士將於2020年9月履新。 」

https://www.facebook.com/450907078411080/posts/1372322642936181/

光明頂 勝出

誰做校長真係重點

我地真心唔捨得陳校長,佢對學生老師家長學校都好好!優才冇左陳校長係我地損失(emoji)(emoji)

到而家新聞稿都出埋啦,仲有冇人話係抹黑呀?仲有冇人講冇證據呀?提就提咗你地的啦。自己醒水啦

mingbb57 發表於 19-12-27 01:02
到而家新聞稿都出埋啦,仲有冇人話係抹黑呀?仲有冇人講冇證據呀?提就提咗你地的啦。自己醒水啦 ...
新聞稿link pls

Step_C 發表於 19-12-27 09:34
新聞稿link pls

https://topick.hket.com/article/2527321/【德萃一條龍】優才小學部校長陳家偉加盟德萃 任教育總監培訓資優及品德

新聞稿link pls

http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2118546/日報-教育-陳家偉明年任德萃教育總監

新聞稿link pls

https://www.sthilarys.edu.hk/《星島日報》報導-陳家偉明年任德萃教育總監/

校長轉多多少少有影響, 但我又覺得學校嘅理念唔會一下子大變! 優才黎講, 我又覺得陳校長又唔係Snoopy 校長哥種喎

gummmybear 發表於 19-12-28 11:34
校長轉多多少少有影響, 但我又覺得學校嘅理念唔會一下子大變! 優才黎講, 我又覺得陳校長又唔係Snoopy 校 ...

Deleted

gummmybear 發表於 19-12-28 11:34
校長轉多多少少有影響, 但我又覺得學校嘅理念唔會一下子大變! 優才黎講, 我又覺得陳校長又唔係Snoopy 校 ...
百年老校有根基,新派如logos你覺得沒有轉變?

一定有, 但間間都不能保證不變, 變又無人知一定係好或唔好。 自己衡量吧。

上次叫人唔好亂講嘢,到而家文字版都出埋下任校長誰屬。自己諗啦。
‹ 上一主題|下一主題