用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗區男仔 B1尾, 有邊間中學可選 / 較好 ? ...
樓主: puipui123
go

深水埗區男仔 B1尾, 有邊間中學可選 / 較好 ? [複製鏈接]

arman118 發表於 19-9-27 16:32
我一定會揀晒所有可填的B1學校至會揀B2 學校囉大雄係B2 學校。
假設B1 生填頭29志願都係B1 中學,不幸地都 ...

危險, 深水埗band 1 位唔夠, 一定要保險線, 唔可以用九龍城網的策略

gracelam 發表於 19-9-25 16:37
自行階段咁機會一定大過銘賢
就係諗住自行會選, 博一博另一間諗住跨區

Merr11 發表於 19-9-27 11:03
最正路編排,比多個選擇你,3可放大雄~大雄雖然成績中級,但校風真的的很好,看他們返放放學可見! ...
我都知要SET保險線, 但又唔想咁快填中中學校, 所以好頭痛.另除了大雄外, 協同 / 張明添 / 唐乃勤, 邊間會較好 ?

謝 !

puipui123 發表於 19-9-27 17:06
我都知要SET保險線, 但又唔想咁快填中中學校, 所以好頭痛.另除了大雄外, 協同 / 張明添 / 唐乃勤, 邊間會較 ...
呢度提及既學校,都唔係好既保險線。
不少成績係被吹大了!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-9-28 10:10
呢度提及既學校,都唔係好既保險線。
不少成績係被吹大了!
完全同同意~如果硬要選擇,3所成績中下,唐校會比另2好點點~

Merr11 發表於 19-9-28 14:35
完全同同意~如果硬要選擇,3所成績中下,唐校會比另2好點點~
唐既關連高中,表現係更不堪
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Merr11 發表於 19-9-28 14:35
😱咁想請教吓有邊間中學會較好?除了上面3間,因大抽獎不想全博B1學校。謝!

回覆樓主:

瑪神和匯基都不錯,如不介意中資背景,香島也是個不錯的選擇

Yvonnehoney 發表於 19-9-28 18:11
🙏🏻🙏🏻咁想請問吓這區在乙部set保險線應在第二?第三?位,會否太早? 謝!

回覆樓主:

第二第三位? 今年明顯人多左,但我諗又未駛咁早卦!

Yvonnehoney 發表於 19-9-28 18:11
問過大坑東匯基話冇開放日, 自己又不太熟悉,  想問吓有冇開英文班 ? 校風可以嗎 ?因聽過話以前較多唔同種類學生
‹ 上一主題|下一主題