用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 會俾十歲小朋友跟學生去交流團嗎?
樓主: lukeskywalker
go

會俾十歲小朋友跟學生去交流團嗎? [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 19-9-29 21:21
咁所以我咪就話差不多囉!不過租板少數目啫,搭咩機?住咩酒店?呢啲先大影響
...
所以所以唔係冇可能,in case 被人話地又開始騎gip 樓主個po ,其實可以get 小朋友involve in trip planning, 比較下diff options,自由行感受下唔同體驗

IloveJJ 發表於 19-9-29 22:51
所以我還是寧願自己帶佢地去自由行,好過跟學校去。跟學校去,就當係學校旅行聯宜活動算
...
係呀,幾千都是我可接受的數目,兩皮我0願去住family 個d,不過十歳就太細了

MrBeast 發表於 19-9-30 06:54
係呀,幾千都是我可接受的數目,兩皮我0願去住family 個d,不過十歳就太細了 ...

如果咁講,12歲英國22日,homestay,四萬,去唔去?

little_yolky 發表於 19-10-3 19:55
如果咁講,12歲英國22日,homestay,四萬,去唔去?
我想小朋友性格也是考慮之內,eg,本想去outward bound,但小朋友不太願意,雖然只是幾日,又或者是杞人憂天,但我費事貼$買難受,所以還未去。若果小朋友是adventurous,可以放膽比佢試,我自己就會較喜歡遁步漸進,先去下本地乜營物營,ok 冇問題就近近地大6台灣,然後先考慮去歐美。另外我亦會諗下個trip 會有什麼得益。

MrBeast 發表於 19-10-3 20:18
我想小朋友性格也是考慮之內,eg,本想去outward bound,但小朋友不太願意,雖然只是幾日,又或者是杞人憂 ...

阿女好宅,一定唔想去咁報個香港解放軍5日營先。肯定係學自律自理了

little_yolky 發表於 19-10-3 20:21
阿女好宅,一定唔想去咁報個香港解放軍5日營先。肯定係學自律自理了
...
若是咁,廿天可能長了少少,不過e加有Whatsapp,思鄕病call 你都好容易,但又未必是你想見到。

我考慮緊下年自由行租車旅行,做下d平常唔會做的東西,過度一下
‹ 上一主題|下一主題