用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有哪幾間直資不是全 in?
go

有哪幾間直資不是全 in?

我目標是官津,報直資是想讓小朋友親身體驗面試,唔想報左名,原來無得in

謝謝

LeeCC 發表於 19-9-21 06:10
我目標是官津,報直資是想讓小朋友親身體驗面試,唔想報左名,原來無得in

謝謝 ...

尼個問題,倒不如換換,邊幾間直資係需要報名費?唔需要報名費統統報咪得囉
係唔係尼個問題更直接簡單?

其實啲學校通常都有講明係咪全in,同埋最低要求,樓主可以10月尾、11月開始上學校網頁或打電話到各校留意吓問吓

簽名被屏蔽

SPCC,GH,DGS,DBS都係揀人見。SPC 唔記得,好似都係揀人見。YW ,HY全部都見。
其實可以整理出幾間級數接近的直資,逐間search 之前面試安排,可以估到大致面試時間,再安排。有D好遲見,可能自行已經開始或撞期,就唔使報了。

早開始的幾間,就算揀人見,都可以試試報測水溫,就算交報名費都沒有所謂,反正辛苦的是家長,小朋友可以專心溫習準備呈分。

b3410 發表於 19-9-21 11:15
SPCC,GH,DGS,DBS都係揀人見。SPC 唔記得,好似都係揀人見。YW ,HY全部都見。
其實可以整理出幾間級數接 ...
仲有SPCS都全in.

IloveJJ 發表於 19-9-21 11:47
SPC, SPCC, DBS, DGS係揀人in
你目標邊個級數呢?範圍咁濶,未必有你想知既答案喎!
...

我想試下band 2頭~band1尾的學校,你提出的幾間,我不敢高攀,我驚全in,小朋友入到去會嚇親

IloveJJ 發表於 19-9-21 11:47
SPC, SPCC, DBS, DGS係揀人in
你目標邊個級數呢?範圍咁濶,未必有你想知既答案喎!
...

我想試下band 2頭~band1尾的學校,你提出的幾間,我不敢高攀,我驚全in,小朋友入到去會嚇親

今年SPC, SPCC, DBS都係2月先知有無得in,所以未必符合你要求

LeeCC 發表於 19-9-21 12:33

咁你試下李國寶/基祟/培基/聖瑪迦利/顏寶玲
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

謝謝各位

LeeCC 發表於 19-9-21 12:33

李國寶,港同,崇真,滙基也是全in,又適合程度

LeeCC 發表於 19-9-21 13:01
謝謝各位

有冇報長天簡介會?
另外去港同行下都好吖……

直資我会試港同,SPC .

Yanamami 發表於 19-9-21 11:30
仲有SPCS都全in.

SPCS 要好有誠意及耐性……
樓主细路未必能讀女校   
反而冇人提NPL

Cliokohonda 發表於 19-9-21 16:20
有冇報長天簡介會?
另外去港同行下都好吖……
長天 ,我遲左,滿左,報唔到

LeeCC 發表於 19-9-21 16:24
長天 ,我遲左,滿左,報唔到

睇完FB 長天secret ,班学生好可愛……有空去望下

Cliokohonda 發表於 19-9-21 16:23
SPCS 要好有誠意及耐性……  
樓主细路未必能讀女校   
反而冇人提NPL

12樓提過npl  
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

NLP第一輪只是iPad答題目,沒有面試練習機會。
漏咗一間,英華也可以一試