用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無STREAM/ CODING course 介紹(6歲)。
樓主: McA
go

有無STREAM/ CODING course 介紹(6歲)。

醒目開學勳章 貢獻勳章

Jane1983 發表於 20-6-19 08:08
回覆 小曳人 的帖子

唔堆搵?
sorry for the typo唔難搵
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

Thanks

McA 發表於 19-9-19 12:29
如題, 我想俾小朋友上下呢類型嘅課外班, 大家有無上過n 好嘅介紹?

老豆教得唔得?

retriever 發表於 20-6-19 09:28
老豆教得唔得?
老豆教,通常都唔太得。我以前兼職教過寫程式(主要係C),但係小朋友就興趣唔大,唔想學,最多係用 MIT App Inventor 寫下啲簡單野。

王家爸爸 發表於 20-6-19 18:26
老豆教,通常都唔太得。我以前兼職教過寫程式(主要係C),但係小朋友就興趣唔大,唔想學,最多係用 MIT Ap ...

教細路寫"詩" 好難囉, 淨係DATA TYPE, DECLARATION 都好難講得佢明.

可以試下教JAVASCRIPT, 唔駛咩工具程式, BROWSERS 全支援.

最好係有聲有畫面, 細路比較易有興趣!