用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有無介紹英國短租的apartment 或B&B ...
go

請問有無介紹英國短租的apartment 或B&B [複製鏈接]

Term break 的時候想去London 陪囝囝,因會逗留兩至三星期,想可以自己煑食和洗衫,而且可以有地方給囝仔溫書,所以暫不考慮酒店。請問大家有沒有曾住過那些apartment 或B&B 可介紹? 在London 或周邊附近也可。謝謝!
   4    0    0    0

回覆 Kyal 的帖子

Had stayed at Cuckooz - Aldgate East before.  Nice apartment although not cheap. They have apartments at different area.  You may check from their website.

回覆 Kyal 的帖子

租Airbnb,我上次去陪仔女,都租過。或者者公寓式酒店,Staycity,又大又舒服。

Janis 發表於 19-9-19 12:28
回覆 Kyal 的帖子

Had stayed at Cuckooz - Aldgate East before.  Nice apartment although not cheap. T ...

Thanks.  Will check it.

jj100c 發表於 19-9-19 14:45
回覆 Kyal 的帖子

租Airbnb,我上次去陪仔女,都租過。或者者公寓式酒店,Staycity,又大又舒服。 ...

請問你住的是那一區?Thanks.

醒目開學勳章

jj100c 發表於 19-9-19 14:45
回覆 Kyal 的帖子

租Airbnb,我上次去陪仔女,都租過。或者者公寓式酒店,Staycity,又大又舒服。 ...

我住過Manchester Staycity, 就在火車站隔離, 乾淨便宜又方便, 因為只住了一晚, 無用過設施, 但基本的都有.

Go to Booking.com search London or Central London, filter: apartment

3b 發表於 19-9-20 09:47
我住過Manchester Staycity, 就在火車站隔離, 乾淨便宜又方便, 因為只住了一晚, 無用過設施, 但基本的都 ...

我見London 都有,謝謝你。

llmom 發表於 19-9-20 10:51
Go to Booking.com search London or Central London, filter: apartment

謝謝。其實我想睇下大家有無曾入住過又覺得好的地方介紹。因為會較有信心。

Kyal 發表於 19-9-20 20:09
謝謝。其實我想睇下大家有無曾入住過又覺得好的地方介紹。因為會較有信心。
...

不好意思,我找不到上次住的地址,但在相簿內找到相片,不過不懂怎樣放相片上來 這個apartment 近Borough market, Southwark.
不過我是租2房大單位的,租了十天。

llmom 發表於 19-9-20 20:54

唔緊要。 你是否都是經booking.com 訂呢?

Kyal 發表於 19-9-20 22:02
唔緊要。 你是否都是經booking.com 訂呢?

係呀

回覆 Kyal 的帖子

我住過London Heathrow (Hayes & Harrington火車站旁)Staycity,去機場或出倫敦都方便。上hotel.com格下價先喇!

回覆 Kyal 的帖子

如果想平D可以訂PremierInn,提早訂平好多,但要自己帶電飯煲偷雞煮食。我倫敦丶wales都住過,當然Airbnb 或Staycity 最方便。你想搵邊區?

jj100c 發表於 19-9-20 23:16
回覆 Kyal 的帖子

如果想平D可以訂PremierInn,提早訂平好多,但要自己帶電飯煲偷雞煮食。我倫敦丶wales都 ...

其實我未決定住邊區,因為今次去英國的目的不是旅遊,主要是陪亞仔term break, 他因要溫書(我主觀願望),我諗住只是有空閒時間就逛下街,所以未有特定的諗法去邊區住。

llmom 發表於 19-9-20 22:24
係呀

明白。謝謝你。

jj100c 發表於 19-9-20 23:16
回覆 Kyal 的帖子

如果想平D可以訂PremierInn,提早訂平好多,但要自己帶電飯煲偷雞煮食。我倫敦丶wales都 ...

我都搵緊,但係我就唔想住 premier inn我都係想揾 service apartment or 有廚房或者 pantry 可以煮簡單嘅嘢, 最好附近多啲餐廳有 supermarket, 有啲民生嘅地方, 感覺上治安好,近地鐵,thx

醒目開學勳章

bbqueen 發表於 19-9-20 23:53
我都搵緊,但係我就唔想住 premier inn我都係想揾 service apartment or 有廚房或者 pantry 可以煮簡單嘅 ...

我訂左出年2月住Saco Fitzrovia, 近地鐵站, 附近有超市, 行去主要shopping地區亦近, 網站評價不錯的,但今次是第一次住, 希望唔會失望

3b 發表於 19-9-21 10:06
我訂左出年2月住Saco Fitzrovia, 近地鐵站, 附近有超市, 行去主要shopping地區亦近, 網站評價不錯的, ...

請問大概幾錢一晚?

醒目開學勳章

Kyal 發表於 19-9-21 17:18
請問大概幾錢一晚?

我訂了3晚約$8,500, 2 bedroom apartment
‹ 上一主題|下一主題