用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有無介紹英國短租的apartment 或B&B ...
樓主: Kyal
go

請問有無介紹英國短租的apartment 或B&B

3b 發表於 19-9-21 10:06
我訂左出年2月住Saco Fitzrovia, 近地鐵站, 附近有超市, 行去主要shopping地區亦近, 網站評價不錯的, ...

啱啱睇咗啲 comments , 都好好, 不過原來係冇冷氣, 如果 5 月去嘅話, 冇冷氣就差啲

3b 發表於 19-9-21 18:47
我訂了3晚約$8,500, 2 bedroom apartment

有冇一房?我2月都會去陪讀。

醒目開學勳章

etoile 發表於 19-9-22 12:40
有冇一房?我2月都會去陪讀。

有呀!可以用hotelscombine查下價錢, 可以約埋食飯

回覆 3b 的帖子

都好貴呀!我以前住London Staycity 十日大概8000-9000左右

3b 發表於 19-9-22 14:18
有呀!可以用hotelscombine查下價錢, 可以約埋食飯

多謝資料!格下價先!

回覆樓主:

london住同交通都貴,underground £2 起。要留意網上酒店價錢未計税,15 or 20%, airbnb就不用加税,但要加少少清潔費

bbqueen 發表於 19-9-21 23:16
啱啱睇咗啲 comments , 都好好, 不過原來係冇冷氣, 如果 5 月去嘅話, 冇冷氣就差啲
...

我剛去住Marlin, 有冷氣,但貴呀,今次住近Lambert North underground, Marlin都有幾間

醒目開學勳章

jj100c 發表於 19-9-22 14:23
回覆 3b 的帖子

都好貴呀!我以前住London Staycity 十日大概8000-9000左右

今年5月住Manchester Staycity, 只需要五佰幾/晚, 但倫敦Staycity好似都在比較偏遠的地區, 而市中心那間不適合我, 因為只有one bedroom, 而且唔平