用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 American International School
樓主: petitemom
go

American International School  

Anyone know how many student they will take?

JuJu~ 發表於 19-9-25 23:40
我個女讀緊G1jr,每日都有英文同數學功課(簡單),
中文就係每星期3堂,中文功課係寫字,會堂上做哂
個人 ...
請問AIS 30幾年是否好好好殘?校內FACILITY有什麼?
SWIMMING POOL是室內定室外?
出課室走廊有沒有冷氣?
AIS WEBSITE都沒有提及,可否告知,謝謝!

Iloveu520 發表於 19-10-22 12:20
Congrats to u, 請問留位費要比幾多?

Wanna know too

OLAF1023 發表於 19-10-29 00:26
請問AIS 30幾年是否好好好殘?校內FACILITY有什麼?
SWIMMING POOL是室內定室外?
出課室走廊有沒有冷氣?

又唔覺得殘舊,但AIS 係冇泳池架。去school tour 你會好清楚佢d facilities.

回覆 貝珠 的帖子

有泳池, 在室外

回覆 lavender_mum 的帖子

HK$22,000

kbb1024 發表於 19-10-29 15:39
回覆 lavender_mum 的帖子

HK$22,000

Thx for info

回覆 貝珠 的帖子

Thanks

vincat 發表於 19-10-29 14:19
回覆 貝珠 的帖子

有泳池, 在室外
在室外,都是在學校範圍嗎?還是要街外那種?

回覆 OLAF1023 的帖子

Inside the school. If u want to know more about the school, you can join the school visit, arrange the appointment in AIS website

在校園內,靠到圍墻,但是很小,感覺只有2、3個泳道,很窄的一條。

幼稚園部自己一座建築物,有自己廚房,遊戲空間。玩具,單車,滑梯都有,唔算新但齊備。籃球場,操場都有,泳池較細,圖書館感覺幾舒服。

之前讀N班,間學校細,而且每班廿幾人,小朋友成日病。讀咗呢間,學校範圍大,成日可以出去活動,而且每班人數少,佢返咗幾個月EC1,無乜病過。

我地覺得老師有愛心,教學靈活,用心照顧小朋友係比較重要,硬件係其次。佢三四十年歷史,唔可以用d全新校舍比較。每個人鐘意嘅嘢唔好同,最好book個school tour行吓,感受吓。

回覆 joslin0703 的帖子

是的,比較細, 所以游水堂著重教技巧

joslin0703 發表於 19-10-29 22:52

在校園內,靠到圍墻,但是很小,感覺只有2、3個泳道,很窄的一條。
謝謝!

GigiChow_FB 發表於 19-10-29 22:51

Inside the school. If u want to know more about the school, you can join the s ...
OK,THX!

h0146406 發表於 19-10-29 23:07
幼稚園部自己一座建築物,有自己廚房,遊戲空間。玩具,單車,滑梯都有,唔算新但齊備。籃球場,操場都有, ...
我其實係擔心會好似Island School咁搞重建,到時入咗去又要唔知去好遠返學!

GigiChow_FB 發表於 19-10-29 22:51

Inside the school. If u want to know more about the school, you can join the s ...
Sorry, I can't find any school visit or school tour from AIS website. Would you mind show me the link?

https://ais.openapply.com/tours/new

回覆 GigiChow_FB 的帖子

Thanks a lot!

chochofatcat 發表於 19-10-9 10:39
小兒就讀 EC2 (即K2) , 快樂過神仙,  日日都話要翻學, 真係唔知老師同佢地玩乜可以咁開心.英文口音都轉埋,  ...

Hello, 黎緊我地會插班EC2, 會唔會可以Pm whatsapp? 唔知同唔同班呢