用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田區 PN 班
go

沙田區 PN 班 [複製鏈接]

想問家長 , 大家覺得沙田區有邊間學校有 PN 班 , 但價錢又唔係太貴 , 但又學到入學前既野 ?
   0    0    0    0

你要的資料,幼稚園概覽有齊,你可以自行參考。 please search KGP 2018

咩叫學到入學前嘅嘢? 唔太明你想講咩? 你問PN 定 playgroup?

piglover 發表於 19-9-18 13:31
咩叫學到入學前嘅嘢? 唔太明你想講咩? 你問PN 定 playgroup?
PN ...... 唔係學前班咩 ? 想考一 D 比較好既幼稚園 ....
因為發覺阿哥去考小學時 , 好多小朋友都比較好學......

可能大家幼稚園不同既關係啦,...... 其實自己屋企都有教 , 不過都係教行為上 , 學術上我覺得幼稚園都好緊要 .....

恐龍爸爸524 發表於 19-9-18 14:03
PN ...... 唔係學前班咩 ? 想考一 D 比較好既幼稚園 ....
因為發覺阿哥去考小學時 , 好多小朋友都比較好學. ...

其實,好多人以為讀佐PN 會易d考好嘅幼稚園,其實係錯覺。PN 9月開學,K1係11月面試,返佐兩個月學,應該幫助不大。

至於你話價錢平,又上學前準備。就要睇下自己嘅上學前準備係要咩?如果要學自理,全日制村校,大部分都教得好好,但PN無資助,價錢不會平。 如果要學術,就要選擇私幼,但價錢都係唔會平。

piglover 發表於 19-9-18 14:20
其實,好多人以為讀佐PN 會易d考好嘅幼稚園,其實係錯覺。PN 9月開學,K1係11月面試,返佐兩個月學,應該 ...
THX ..........
確實是呀 ..... 全部 $5000 起跳 , 真係無一間是平的.....

恐龍爸爸524 發表於 19-9-18 14:25
THX ..........
確實是呀 ..... 全部 $5000 起跳 , 真係無一間是平的.....
如果目標小學考直私, 就不如PN 報 LH, St cat.
學術方面, 私幼一定同券幼有分別. 語境已經唔同啦!! 私幼有NET做班主任, 日日有英文. 考直私, 面試都離不開英文.  
‹ 上一主題|下一主題