用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城銀禧近年勁升,請問各位點睇?
樓主: josejandy
go

九龍城銀禧近年勁升,請問各位點睇?

回覆 bighead9849 的帖子

好似有乙二入旅港

kaboBB 發表於 19-9-18 08:46
咁請問首自願填左一間BAND1A(如華英),第二自願要否填1C果D呢?定可以填哂1A(如CAMEL)? ...
我又覺得如果一定昳B1生,不用乙二就填1C。其實一定要乙一先入到的只有4間B1A。

kaboBB 發表於 19-9-18 08:46
咁請問首自願填左一間BAND1A(如華英),第二自願要否填1C果D呢?定可以填哂1A(如CAMEL)? ...

其實要明白個玩法先,如果計抽獎的話就算你b1a成績但抽獎時b1c b1b的同你的機會其實差唔多,有好多時可能b1c number靚d入b1a,又有可能b1a number唔靚但係咁揀d名校係前而去左band2, 所以了解左玩法先,其實最好自行時解決左佢就最心安了!

Joe8889 發表於 19-9-18 16:23
我又覺得如果一定昳B1生,不用乙二就填1C。其實一定要乙一先入到的只有4間B1A。

請問是邊四間?

In2c68 發表於 19-9-18 17:43
其實要明白個玩法先,如果計抽獎的話就算你b1a成績但抽獎時b1c b1b的同你的機會其實差唔多,有好多時可能b ...

九龍城區係 Band 1 又填曬 Band 1 先嘅,就算 number 唔靚都一定唔會跌去 Band 2 校,最多都係入嗰幾間 Band 1C。

kaboBB 發表於 19-9-18 17:44
請問是邊四間?

迦密,華英,喇沙,瑪莉諾

bighead9849 發表於 19-9-18 12:05
如果乙一填華英, 第二就唔好放迦密, 旅港, 因為都是大熱學校, 唔放頭一基本上派唔到。我去年就乙一華英, 二 ...

女兒今年升中,都是派了乙二旅港,後來叩門去了另一中學。

學校推薦我們乙二填旅港的

chunchunpa    發表於 19-9-28 22:39

In2c68 發表於 19-9-18 18:00
迦密,華英,喇沙,瑪莉諾
我是覺得這幾間才要乙一早兩年我幫仔選校,個個都話有5-6間要放乙一,我計來計去都計唔到,最後都只是自選喜歡的學校

銀好過旅、王嗎?

回覆 sunflower2000 的帖子

旅》銀》王

christy2011 發表於 19-9-18 20:55
回覆 sunflower2000 的帖子

旅》銀》王
我覺得黃好d

Joe8889 發表於 19-9-18 22:40
我覺得黃好d

好難比,一日大家唔公佈4+、5+的成績,大家只能憑喜好。。。