用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 計劃Y9/Y10到英國留學請進
樓主: iloveorange
go

計劃Y9/Y10到英國留學請進  

AL718 發表於 19-10-12 08:05
我囝囝都係讀緊國際學校, 我哋上年幫佢報咗4間學校,今年年頭已經考完試,幸運地其中兩間有year 9 offer in 2 ...

你咁快手嘅,我有2間剛剛先比apply咋

大家好, 我阿女打算下年2020年報讀 yr10. 佢考咗ukiset但係唔知個分數達唔達到Oundle,Headington, Badminton嘅要求佢嘅成績係 497, C1 or above, 未交表因為驚達唔到要求,有冇家長可以俾啲意見 。我應唔應該交表先 ?thanks

回覆 mmb312 的帖子

你自己報無揾agent ? 如有agent佢地會話俾你聽有無機會喎!

idaidang 發表於 19-10-12 08:12
你咁快手嘅,我有2間剛剛先比apply咋
咁遲先比apply?  For 2020 application?

AL718 發表於 19-10-12 15:04
咁遲先比apply?  For 2020 application?

係喎!我自己冇睇,agent上個月話可以apply,佢幫我申請。

idaidang 發表於 19-10-12 15:12
係喎!我自己冇睇,agent上個月話可以apply,佢幫我申請。
介唔介意話我知你報咗邊幾間學校?

PU1926 發表於 19-10-12 00:09
回覆 ElainAiolia 的帖子

你很果斷呀,選擇插班👍🏻我現在發現讀完中三去都好頭痕,唔知申 ...

你而家讀緊local school? 讀完中三應該只可Y10

AL718 發表於 19-10-12 16:05
介唔介意話我知你報咗邊幾間學校?

Talbot Heath School
St. Peter School York
Kingswood School
Victoria School Belfast

idaidang 發表於 19-10-12 17:54
Talbot Heath School
St. Peter School York
Kingswood School
這四間,邊間是你和囡囡比較喜歡? 希望你囡囡快D有offer!

AL718 發表於 19-10-12 18:12
這四間,邊間是你和囡囡比較喜歡? 希望你囡囡快D有offer!

順次序

回覆 fafapoodle 的帖子

有問啊!但呢幾日都冇人覆...可能佢哋好忙啦

AL718 發表於 19-10-12 08:05
我囝囝都係讀緊國際學校, 我哋上年幫佢報咗4間學校,今年年頭已經考完試,幸運地其中兩間有year 9 offer in 2 ...

介唔介意講邊2間收左你個仔?

idaidang 發表於 19-10-12 19:50
介唔介意講邊2間收左你個仔?
Tonbridge School and Wellington College.

AL718 發表於 19-10-12 19:55
Tonbridge School and Wellington College.

好勁呀

idaidang 發表於 19-10-12 19:59
好勁呀
Not really, just lucky.

AL718 發表於 19-10-12 20:39
Not really, just lucky.

你用邊間agent?我想搵多間agent申請多2-3間

idaidang 發表於 19-10-12 20:54
你用邊間agent?我想搵多間agent申請多2-3間

我無搵agent,只係自己幫囝囝報

mmb312 發表於 19-10-12 11:45
大家好, 我阿女打算下年2020年報讀 yr10. 佢考咗ukiset但係唔知個分數達唔達到Oundle,Headington, Badmint ...

Deleted

Year 10 過去應該比較少啲位,再者啲細路一過去就要揀科,適應新環境同認識新朋友,對佢哋嚟講,可能有啲吃力。
以上係啲朋友講,所以我聽完之後,才決定 1月比個仔插班,等佢早半年過去適應吓,讀吓,到出年 9月 year 10 揀科時,易啲揀

PU1926 發表於 19-10-12 00:09
回覆 ElainAiolia 的帖子

你很果斷呀,選擇插班👍🏻我現在發現讀完中三去都好頭痕,唔知申 ...

之前我未知有無學校有得插位時,agent 都有同我講若果無學校有得插位,就照安排 2020年 9月過去讀 year 10,不過係 2020年暑假安排過去讀 1-1.5 個月嘅 summer course,等啲細路易啲適應英文及環境,但唔一定收你間學校有呢類課程,可能要揾其他學校

你試吓參考吓