用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Smarties House和nice studio
go

[其他] Smarties House和nice studio  

請教過來人,小朋友屬於怕醜內向型,上述兩間面試班哪間會更幫到改善?另外,兩間學校和家長的溝通如何?

感謝

Smarties House

回覆樓主:

Smarties house

回覆樓主:

兩間都麻麻地,完全冇个人對应feedback. group debriefing 哂气。我想要知自己个仔表現如何,

Smarties House 有debriefing,問老師亦會詳細講到小朋友表現,教得有heart

amazinggrace13 發表於 19-9-12 23:49
Smarties House 有debriefing,問老師亦會詳細講到小朋友表現,教得有heart

感謝上邊幾位媽咪!咁有無話邊個老師好啲,雖然未必有得揀。同埋係唔係明年1月先正式開班?

Smarties Miss Lo

Nice studio no good,smartie 未上過吾知

3hearts 發表於 19-9-12 19:57
兩間都麻麻地,完全冇个人對应feedback. group debriefing 哂气。我想要知自己个仔表現如何,
...

Agree

回覆 3hearts 的帖子

完全同意。次次想同老師傾多2句, 佢都話要上堂唔得閒。好快答完就算。EMAIL問又係話遲D回, 唔追都唔回....

Smarties 比較多人一班....train講野機會比較少....對內向型作用不大

kasumi_sum 發表於 19-9-13 16:56
回覆 3hearts 的帖子

完全同意。次次想同老師傾多2句, 佢都話要上堂唔得閒。好快答完就算。EMAIL問又係話 ...

根本唔憂做,所以兩間客服太xX。。。咁落去,一定俾後起之秀超越。試过四間面试班(几个小朋友),佢地這兩間名大过実。不過各有百客。可能我只是同佢地無緣

NiXX 唔多掂,身邊至少三位朋友報佢地Regular , 都係冇offer......

請問smarties 係幾多個人一班的?

lamc9bb 發表於 19-9-15 08:20
請問smarties 係幾多個人一班的?
太約10-12一班

曾經在smarties 上,感覺佢地只集中在比較有potential 既小朋友,debrief時亦不能指出小朋友的強弱項及應該留意既地方

Nice ok wo!

我都好想知道, 兩間邊間好D

Smarties house 仲要面試後先揀人入,無被揀中嘅小朋友又係唔係真係無potential 最終無offer ?又其實係咪真係有人面試完無得上堂?

請問有人上過小博士ok ma ?

Bighamster 發表於 19-9-13 07:00
感謝上邊幾位媽咪!咁有無話邊個老師好啲,雖然未必有得揀。同埋係唔係明年1月先正式開班?
...

我收到試堂通知,但都想知其實係咪真係有小朋友試完堂會不被揀入面試班?

面試班都要面試先入到,真係無言。小朋友揀唔中嘅,好似小朋友已經被比下去嘅一群咁,考直私會唔會都無咩機會...