用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖類斯小學
go

聖類斯小學

好唔好?
係米好谷?
中學係米好好?

同問(emoji)

聖類斯中學band 2, 無乜特別吸引

中學好似係band 1c

不會是band 1, 我之前爬文見過入大學率約兩至三成而已。但我無數據。有錯請指教。

https://www.bookofschool.com/school/controller/entityDetails?entityid=6186

queenietkm 發表於 19-9-11 16:52
https://www.bookofschool.com/school/controller/entityDetails?entityid=6186

這些網站資料很流,不可信的

醒目開學勳章 王國長老

queenietkm 發表於 19-9-11 16:03
中學好似係band 1c
SLS 係 B2
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-9-12 09:18
SLS 係 B2

校務報告之前有講DSE同S6生去向
但最新2017-18報告抽走咗此部分

http://www.stlouis.edu.hk/upload_files/editor_file/2019/1718_school_report.pdf

http://www.stlouis.edu.hk/upload_files/editor_file/2018/school_report_1617.pdf

回覆 Poyau 的帖子

st.louis其實對男仔黎講係一個唔錯既選擇,小一得60個位其實都唔易入

Poyau    發表於 19-9-12 12:43

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-9-12 11:55
校務報告之前有講DSE同S6生去向
但最新2017-18報告抽走咗此部分
DSE 個度抽走晒
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-9-12 13:52
DSE 個度抽走晒

呢兩年唔知點 睇之前數據進步中

JUPAS全日制學位課程
2016-17 38.52%
2015-16 32.40%
2014-15 24.71%

去年升中(由六年級家長分享):一個聖若瑟丶兩個聖保羅 、一個皇仁、華仁兩個、十幾個入咗中華基金、十幾個留返聖類斯 ,但其他不太清楚

clcsandy 發表於 19-10-10 08:12
去年升中(由六年級家長分享):一個聖若瑟丶兩個聖保羅 、一個皇仁、華仁兩個、十幾個入咗中華基金、十幾 ...

上年六年級全級約60人,小學校長同我地分享,成績表有排名上番中學部就一定無問題。每年都有十幾廿個考到更好學,其餘留番聖類斯,即是話排名40名以內係最穩鎮。

Poyau 發表於 19-9-12 15:45
呢兩年唔知點 睇之前數據進步中

JUPAS全日制學位課程

學校都谷谷地架,但未至於好緊要。但做家長嘅全年都好忙,學校讀我地又讀。如果英文同數學(英教數)打好底會舒服少少。