用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城 Band 2 男仔
發新帖回覆
go

九龍城 Band 2 男仔

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
想要校風好

rayliberte 發表於 19-9-10 19:29
想要校風好

自行?統一大抽獎?
男仔B2可考慮陳瑞祺、何文田官中...

陳瑞祺、胡兆熾、文理、何官的學位比較少而且公開試成績比胡差(因為與一些小學有聯繫)。基道中學都好、公開試表現一年比一年好、校風好、學校注重學術、banding正不斷上升。

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

首先了解番小朋友成績係乜位置,如果前就2A果d,成績都谷的,如果成績係比較後果d就2B~2C都分別不大,但band2大多校風都唔錯,無band1咁谷但又比band3好!
我心水如果2A何官、陳瑞琪、胡兆嬂
如果後就基道、聖三一、彭學高

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
rayliberte 發表於 19-9-10 19:29
想要校風好

B2a嗎?

發表於 昨天 17:18 |顯示全部帖子
In2c68 發表於 19-9-11 01:05
首先了解番小朋友成績係乜位置,如果前就2A果d,成績都谷的,如果成績係比較後果d就2B~2C都分別不大,但ban ...
聖三一, 校風好嗎?  成績如何?

發表於 昨天 18:20 |顯示全部帖子
Js1118 發表於 19-9-16 17:18
聖三一, 校風好嗎?  成績如何?

校風唔錯,同學仔算乖,老師有愛心中一要放學有兩日留校做功課!大部份家庭來自基層所以學生都平實d無咁多比較,就係因為咁學校雜費都唔算多!
成績你預佢2C左右吧,學校就話2A~2B, 我打番個折都唔太差的!
我個仔番左半個月學非常喜歡,可能佢小學功課量大,現在輕鬆d,所以現在都好樂意分享學校d野!
你地今年人多又自行行先,要睇番乜成績和乜學校,我地上年都唔易玩,今年重難!加油吧!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊