用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國讀藥劑(Pharmacy)前境好?
樓主: 容祖兒童節
go

英國讀藥劑(Pharmacy)前境好?

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Candice1128 發表於 19-9-11 14:11
3科比較合適性格文静小小的,对嗎?

都係

容祖兒童節 發表於 19-9-11 15:22
都係

孩子year 幾呀?你可以去agent度問多d資料先。

Candice1128 發表於 19-9-11 15:25
孩子year 幾呀?你可以去agent度問多d資料先。

中六啊

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
容祖兒童節 發表於 19-9-10 19:08
大家覺得英國pharmacology點?有咩出路

Push

LLLT 發表於 19-9-9 22:06
No deal Brexit, job market 會混亂幾年。因為歐洲人會回歐洲而英國人會回英國。政府會adjust移民政策,對i ...

我啱啱見到有新聞話放寬工作簽證可以留兩年揾工!咁係咪唔洗好似之前咁太過擔心揾唔到工

好像只是initial proposal。我都希望快點通過

LLLT 發表於 19-9-12 21:45
好像只是initial proposal。我都希望快點通過

Oic

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

一年多前我也在這裡問過同一個問題..得到的回覆是一面倒的...負面
但想深一層,女兒確只對pharmacy有興趣,將來的出路,或會隨著時間、環境有所改善,就讓她去追夢吧!現在是yr 2,希望女兒可以繼續俾心機讀好書,好好裝備自己

容祖兒童節 發表於 19-9-9 22:08
Oic~咁pharmacy 揀Nottingham, bath, Birmingham 會唔會難揾placement
Nottingham 有5年制 Mpharm,當中包括一年 guaranteed placement是比較穩陣的選擇,而且Nott的pharmacy也很不錯

回覆 apricot 的帖子
如果選擇無興趣的工作,人生也不開心。做父母,需要多多支持。

apricot 發表於 19-9-15 10:25
一年多前我也在這裡問過同一個問題..得到的回覆是一面倒的...負面
但想深一層,女兒確只對pharmac ...

咁請問你女兒dse成績如何 我驚可能到時讀唔掂同埋難唔難讀?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊