用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 求清泉中學名單
go

求清泉中學名單

作為一個家長,我只希望小朋友在學校努力讀書,結交益友。學校不是談論政治的地方,而且也不覺得他們這年紀能了解到這麼複雜、黑暗的政治問題。不想他們淪為政治工具!
請問宜家罷課情況是否很普遍?仲有邊d學校係冇同學參與罷課?希望我和小朋友在選擇中學時有所參考。(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

左校啦。啱你。一係返大灣區學習。

左校確係其中一個選擇,不過好似唔係太多?咁我真係要硏究下。宜家已經冇中立的學校嗎?!BTW, 其實香港也屬於大灣區9 2 其中一個城市。

大灣區,是由圍繞中國珠江三角洲地區伶仃洋組成的城市群,包括廣東省九個相鄰城市:廣州、深圳兩個副省級市和珠海、佛山、東莞、中山、江門、惠州、肇慶七個地級市,以及香港、澳門兩個特別行政區。

回覆樓主:

左校就唔談論政治?

超級版主 醒目開學勳章

版主按:任何政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論,本主題會被關閉
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~