用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS 2020-2021 S1 Admission
樓主: pauljr
go

DGS 2020-2021 S1 Admission  

回覆樓主:

謝謝您

https://www.edu-kingdom.com/foru ... 86514&highlight=DGS

https://www.edu-kingdom.com/foru ... 98043&highlight=DGS

https://www.edu-kingdom.com/foru ... 06086&highlight=DGS

https://www.edu-kingdom.com/foru ... 53999&highlight=DGS

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3346367&extra=&highlight=DGS&page=1

bearcat2003 發表於 19-9-22 16:06
請教各位,DGS 表格上的"portfolio page reference",請問"portfolio"是否指將証書影印訂爲一份,還是要有介 ...

應該係證明的 copy,例如成績表、證書、獎狀之類

回覆樓主:

謝謝回覆

小乖豬 發表於 19-9-20 19:03
明天DGS簡介會,落足眼力欣賞校舍的演講廳,和去洗手間比較下和HYS的洗手間有何分別! ...

我反而覺得SPCC 最靚最乾淨.

goodmama2003 發表於 19-9-21 12:32
洗手間最靚GH,課室最靚MCS,演講堂、演講廳最靚DGS

唔知, 加埋上年先搬回港島間英華女點呢  ??!  

英華女

有無人去過欣賞過???

subb 發表於 19-9-23 11:07
唔知, 加埋上年先搬回港島間英華女點呢  ??!  
英華女有無人去過欣賞過???
...
有邊間津校係有泳池, 室內/外運動場, 演講廳?

Cliokohonda 發表於 19-9-23 09:29
我反而覺得SPCC 最靚最乾淨.

我覺得幾層男廁都係唔算乾淨......

goodmama2003 發表於 19-9-23 13:06
英華女同SPCC我都未去過.

YWGS Mar2019先搬返原址,黎緊升中講座先有得參觀

goodmama2003    發表於 19-9-23 14:07

Portfolio 內,除了cert 外還放什麼?
是否elaborate cover sheet 內不夠位放的資料?

如音樂,Cover sheet 內只有考試位,沒有位填獎項

先感謝大家

回覆樓主:

㠭㠭三

happybebebe 發表於 19-9-23 17:09
請問體育方面無奬、只是校隊成員,都要交體育那張表格嗎?空白一片
...
不用交了……

請問一下!!!
女拔有無話紙張限制? 最多收幾多張紙?
小四至小六級學校成績表係咪影最後果張就得?
而個人資料表 (體育運動) : 獎狀,獎牌,獎盃相係放埋一張紙定係分開?

THANKS~

請問一下!!!
小四至小六級學校成績表係咪影最後果張就得?
而個人資料表 (體育運動) : 獎狀,獎牌,獎盃相係放埋一張紙定係分開?

THANKS~

FaveNg 發表於 19-9-24 10:46
請問一下!!!
小四至小六級學校成績表係 ...

自由發揮
請参考回应82#內最後-條link

回覆樓主:

......

happybebebe 發表於 19-9-24 13:11
請問成份報名表同証書副本,交嗰陣駛唔駛再用clear folder或公文袋入住?
我當時有用公文袋。因為會放在門口security,有個袋安全些。

b3410 發表於 19-9-24 13:54
我當時有用公文袋。因為會放在門口security,有個袋安全些。

thanks

Yanamami 發表於 19-9-23 17:14
不用交了……

thanks