用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Invictus International school
樓主: yapiggy527
go

Invictus International school   [複製鏈接]

其實,可以產出一堆學生入Oxbridge, ivy League就唔驚冇人讀, 到時話之你商場學校定一流校舍

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

PSKLAI 發表於 22-7-12 00:45
其實,可以產出一堆學生入Oxbridge, ivy League就唔驚冇人讀, 到時話之你商場學校定一流校舍 ...

肯請中學校長、好老師先講啦⋯⋯成間學校冇方向,吊緊鹽水。

dingdongfish 發表於 22-8-22 13:52
肯請中學校長、好老師先講啦⋯⋯成間學校冇方向,吊緊鹽水。

Mr Harvey 走咗之後,不論 學校行政及教學方針都相當混亂,比人冇方向的感覺。

Mr Jackson 是個掛名中學校長,原本只是小學校長, 其實佢冇時間喺中學部打理校務, 問佢野佢好似發夢,學校一年前應承的 EAL Support 都全落空。

smith 發表於 22-8-22 19:57
Mr Harvey 走咗之後,不論 學校行政及教學方針都相當混亂,比人冇方向的感覺。

Mr Jackson 是個掛名中學 ...

前中學校長其實去咗邊?乜嘢係EAL呀?
其實有無原因做乜仲唔跳船
好多學校仲收緊生
不過咁, 當然主菜又係要強調返Mr Harvey 同佢條team走咗就地球停轉了, 呢個point 好重要

回覆 PSKLAI 的帖子

倫呢個價錢,其實冇乜選擇,最好一定係ESF,不過應該而家仲係有排排隊
其他我諗到嘅 DSC, YMCA, KCIS, 好多人入咗去都應該好快走,都係踏腳石,係我自己睇法

SISian 發表於 22-8-27 10:03
回覆 PSKLAI 的帖子

倫呢個價錢,其實冇乜選擇,最好一定係ESF,不過應該而家仲係有排排隊
價錢冇debenture
易入程度
冇一堆priority
中英50/50
有外國人讀
地點位置唔偏遠
對LS家長有一定程度吸引力
等小朋友大啲再決定去留都未遲

‹ 上一主題|下一主題