用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Invictus International school
樓主: yapiggy527
go

Invictus International school   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

我女8月插班year2,返校日子仲未知,有冇同學仔呀?pm

我仔下個月插班year 6, 請問有同學仔嗎?

Helloketty 發表於 21-7-17 18:22
我女8月插班year2,返校日子仲未知,有冇同學仔呀?pm
8月18日開學

請問有冇year 4 同學? pm

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

想問吓係咪有whatsapp group呀?我小朋友嚟緊入讀Year 1
恭喜Kelly, 終於結婚la~

今年Year 1收幾多外校生?幾多K2直上?
Year1 students mix如何?

Arielchan 發表於 22-1-27 13:34
想問吓係咪有whatsapp group呀?我小朋友嚟緊入讀Year 1
可唔可以分享點解選擇呢間?小朋友有冇面試全英?好易定好難?
本身有冇外補?
謝謝

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

請問有冇人最近收咗offer ?

Cyberyork 發表於 22-5-8 14:40

我哋收咗offer, Year8將於8月底開學

Cyberyork 發表於 22-5-8 14:40

我女8月插班Y5

egg.plant 發表於 22-5-9 02:51
我女8月插班Y5
LS還是lS轉過去?

PSKLAI 發表於 22-5-10 19:27
LS還是lS轉過去?

我們也是
From LS to there

Cyberyork 發表於 22-5-10 20:44
我們也是
From LS to there
介唔介意講下1)點解轉IS, 點解係呢間?
2)校核過程難唔難?

我仔八月插Y2, 有無同學仔分享下學校功課大概用幾長時間完成? 今年八月幾多號開學? 諗緊完唔完成埋呢嗰學期( LS) , 真喺唔想再溫考試

yuen1226 發表於 22-5-12 13:13
我仔八月插Y2, 有無同學仔分享下學校功課大概用幾長時間完成? 今年八月幾多號開學? 諗緊完唔完成埋呢嗰學 ...

學校功課學校做,應該無咩功課既
‹ 上一主題|下一主題