用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1剛開學,如果跟唔上可否讀翻N班?
go

K1剛開學,如果跟唔上可否讀翻N班? [複製鏈接]

吖仔剛返K1,11月尾細B,老師話聽指令方面比較弱,同埋吖仔講野仲未好清楚。其實有無JM嘅小朋友試過讀讀下K1轉返N班咖?
   0    0    0    0

kiki00000 發表於 19-9-3 16:43
吖仔剛返K1,11月尾細B,老師話聽指令方面比較弱,同埋吖仔講野仲未好清楚。其實有無JM嘅小朋友試過讀讀下K ...
今年報多次K1,明年超大B讀K1,今年個K1當N班讀,吸收到幾多就隨緣,輕鬆d

我小朋友都係11月,無讀過N,
在劵校讀了一年K1,進度不好,
今年去左學術較強的私校repeat k1

吖仔剛返K1,11月尾細B,老師話聽指令方面比較弱,同埋吖仔講野仲未好清楚。其實有無JM嘅小朋友試過讀讀下K ...

我仔都係11月細B,我今年選擇了repeat K1。當年讀完幾個月N班,我都煩惱緊repeat N定直升K1。班主任及校長都建議我仔直升K1,因為係K1可以跟著大B們學習。

Darklady 發表於 19-9-3 17:40
今年報多次K1,明年超大B讀K1,今年個K1當N班讀,吸收到幾多就隨緣,輕鬆d

謝謝建議

bckws 發表於 19-9-4 10:32
我仔都係11月細B,我今年選擇了repeat K1。當年讀完幾個月N班,我都煩惱緊repeat N定直升K1。班主任及校長 ...

好,咁我都同學校傾下先,Thanks

我女12月尾..
都係照讀K1.. 來緊再試下考心儀既K..
考到龍幼就 repeat K1..
考唔到就照讀而家呢間..
我覺得呢個係進可攻退可守..

回覆樓主:

照讀k1, 到學期完如跟唔到先repeat,  否則照升k2

tyyho1 發表於 19-9-5 18:34
我女12月尾..
都係照讀K1.. 來緊再試下考心儀既K..
考到龍幼就 repeat K1..
龍幼?想問下即係邊d?

agnesit 發表於 19-9-9 20:30
龍幼?想問下即係邊d?

即係好大機會可以直上小學個 d lor..
其實我老公就唔贊成 repeat k1..
我就想試下先...唔得就算..
‹ 上一主題|下一主題