用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣band 1中學,邊間最谷?
發新帖回覆
go

荃灣band 1中學,邊間最谷?

如題

anitalok2005 發表於 19-8-31 14:52
如題

何中唔知, 3間應該王少清最谷!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 19-8-31 14:55
何中唔知, 3間應該王少清最谷!

係咪b1c想谷啲學生上b1b?

tomato100hk 發表於 19-9-3 22:31
係咪b1c想谷啲學生上b1b?

呢2年DSE成績已經好好, 舊年已超越何中, 今年我未睇何中公佈成績!!

gracelam 發表於 19-9-3 22:41
呢2年DSE成績已經好好, 舊年已超越何中, 今年我未睇何中公佈成績!!
自行難度或者講熱門,荃官伊中兩家比較尼,有數據或心得分享嗎?多謝

medicine 發表於 19-9-4 05:41
自行難度或者講熱門,荃官伊中兩家比較尼,有數據或心得分享嗎?多謝

熱門度及DSE成績2間差不多, 荃官吸引葵荃青, 元朗, 屯門叻仔叻女較多, QE就九龍區。

不過有一樣, 2間比較伊中陰盛陽衰, 因為男仔去晒九華/聖芳濟, 如果叻仔又唔想讀男校, 我估自行伊中可能易過荃官。

gracelam 發表於 19-9-4 07:16
熱門度及DSE成績2間差不多, 荃官吸引葵荃青, 元朗, 屯門叻仔叻女較多, QE就九龍區。

不過有一樣, 2間比較 ...
多謝先
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊