用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 FIS RC
go

FIS RC [複製鏈接]

有興趣報FIS 2021-22 RECEPTION (INTERNATIONAL STREAM), 小朋友係LOCAL PASSPORT HOLDER,
想問下邊間CAMPUS易D入?
同埋係唔係要一出世時報機會先大D? 因為小朋友而家已經2歲幾了, 謝謝!
   0    0    0    0

af0124 發表於 19-8-26 14:37
有興趣報FIS 2021-22 RECEPTION (INTERNATIONAL STREAM), 小朋友係LOCAL PASSPORT HOLDER,
想問下邊間CAMPU ...

當年小朋友都係兩歲幾報,將入學。JL, local。 不太清楚邊個campus易D。你考嘅時候可以填任何campus或指定campus。

smallestpotato 發表於 19-8-26 18:42
當年小朋友都係兩歲幾報,將入學。JL, local。 不太清楚邊個campus易D。你考嘅時候可以填任何campus或指 ...

Thank you!! 知唔知每年收幾多個local passport holder 入reception呢?
另外interview係考d咩為主?

回覆樓主:

tko campus 只有很少 quota 俾 local passport holders(唔記得個數,應該係10%或更少,每級得幾個位…你可問admission staff),JL冇呢個限制,但邊間難入啲都要視乎嗰年邊間多啲人報。
如果你真係冇preference可填either campus,邊間有位佢就俾邊間你。

af0124 發表於 19-8-26 23:57
Thank you!! 知唔知每年收幾多個local passport holder 入reception呢?
另外interview係考d咩為主?
...

只有小朋友入去interview,唔太清楚內容。 我諗小朋友識聽英語指令,識簡單英文回答就ok,最緊要早D報名。 wish you luckkkk
‹ 上一主題|下一主題