用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 waiting嘅你,心情如何?
go

waiting嘅你,心情如何?

其實到哩刻,都明白十之八九無㗎啦。
相信仲有人hold住,比較緊。
Waiting嘅你心情如何?校服,書買佐未?最擔心係校車。

書,校服也已經買好哂了,已經準備好開學。

真是沒有辦法

校車也在想辦法

呢刻既心情係, 如果仲有家長到呢個時候都仲一手HOLD 住幾個OFFERS 未放的話, 希望佢地唔好咁自私, 盡快決定好, 通知學校放位.

sadaco 發表於 19-8-26 11:09
呢刻既心情係, 如果仲有家長到呢個時候都仲一手HOLD 住幾個OFFERS 未放的話, 希望佢地唔好咁自私, 盡快決定 ...

同路人,共勉,唉,加油我都講唔出了,電話打佐,信都寫佐,曾經以為waiting係有希望。信上邊仲寫會優先取錄,就開學

十分鐘 發表於 19-8-26 10:53
Waiting嘅你心情如何?校服,書買佐未? ...

樓主,唔好意思,因為好似上年2018年6月已見你開post講叩門,你是repeat了一年再考小一嗎?

十分鐘 發表於 19-8-26 10:53
Waiting嘅你心情如何?校服,書買佐未? ...

唔好灰心,我識人上年開學前一日重有收到call,話唔定好快就輪到你

回覆樓主:

現在有的也是小數了!機會真係好小!我四五個waiting也是毫無音訊!

testher 發表於 19-8-26 13:03
樓主,唔好意思,因為好似上年2018年6月已見你開post講叩門,你是repeat了一年再考小一嗎?
...

我小二啦,暫有次心儀offer,最最心儀無消無息,心儀waiting

jxhmy517 發表於 19-8-26 14:26
現在有的也是小數了!機會真係好小!我四五個waiting也是毫無音訊!

認同
我waiting果間小朋友好中意,日日問我有消息未,佢好比心機考。

十分鐘 發表於 19-8-26 14:35
我小二啦,暫有次心儀offer,最最心儀無消無息,心儀waiting

你心儀waiting邊間呀?見你成個暑假都係叩門(插班)post,感受到你好折騰,不同講出黎等我地同你集氣,又或者有家長收到料呢!

jxhmy517 發表於 19-8-26 14:26

四五個waiting,,我明你心情。

阿里媽媽 發表於 19-8-26 13:37
唔好灰心,我識人上年開學前一日重有收到call,話唔定好快就輪到你
...

謝謝你,希望

曾經小朋友派左地區超級寶校!瘋狂式叩門,足足捱左28日先有111嘅Offer同埋跨區嘅學校Offer!身心非常疲累! 完全明白你感受! 今日我仲有收到油尖旺區某小學offer! 唔好放棄!加油啊!

加油!今日都有call waiting ! 撐住

點解咁殘忍,我已交了7封信及2幅畫俾學校,他不是甚麼名校,只係所謂地區1線學校而已!上星期,佢仲可以叫人筆試!!!

回覆 V_CHENG 的帖子

我記得你有某私校在手,都係之前写左好多信。而家都快開学,不如睇開d,有call就當bonus。

利申: waiting某直資,但收不到call。

legolas625 發表於 19-8-26 18:28
回覆 V_CHENG 的帖子

我記得你有某私校在手,都係之前写左好多信。而家都快開学,不如睇開d,有call就當bo ...

係,亦只覺得依家津貼學校已經唔係有教無類。。。

有教無類,我已無呢個幻想好耐。

到叩門階段,官津先有得㨂学生,通常都想㨂叻仔吧,你话仲要係地區一缐,大把有直私offer的小朋友去爭埋ㄧ份,好多人始終唔想俾$。

我未wait到,只嘆技不如人,分數唔夠人高。你咁想入,可插小二,亦祝你最後好运wait到。

V_CHENG 發表於 19-8-26 18:38
係,亦只覺得依家津貼學校已經唔係有教無類。。。
一向都唔係啦

由幼稚园開始已經唔係la