用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 開辦新學校原來要快可以好快(St. Hilary) ...
樓主: cheriedglau
go

開辦新學校原來要快可以好快(St. Hilary) [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 19-10-31 08:32
想行IB?IBO一日未批牌都咪當真

佢未正式announce, 但係報紙就講IB 或GCEAL...

Terencema7 發表於 19-10-31 08:29
我諗你因為神召會本身有中學!

Anyway, 佢嘅中學都成13萬以上,同埋行國際課程,若教師團體都係local, 加 ...

收13萬學費。。。我寧願畀仔女去英國讀
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

hkpapa852 發表於 19-10-31 08:34
多D學生先多人去幫襯自己友開個間校服供應商

成個business integration 好簡單

都係果句,有心辦學,要比錢唔緊要

不過似乎本業未穩,但不停擴張

gracelam 發表於 19-10-31 08:36
收13萬學費。。。我寧願畀仔女去英國讀

Exactly, 同埋佢個班底都未知咩料,如果好似小學咁,Local 校長Local 班底,但不停sell 海外課程,其實都分不值

未計佢嘅設施同配套

Terencema7 發表於 19-10-31 08:35
佢未正式announce, 但係報紙就講IB 或GCEAL...

呢班扮學人仕,最叻就玩吹風。

咁既校舍咁既教學班底,咁易就過到IBO個關?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-10-31 08:40
呢班扮學人仕,最叻就玩吹風。

咁既校舍咁既教學班底,咁易就過到IBO個關?

畢竟香港英文小學同直私位唔多,市場太有demand

所以佢Waiting list 仍然好長

怕咩expand, 點都有客

回覆樓主:

香港人就係咁,芝士蛋糕、葡撻、黑糖奶茶、夾公仔....有卓頭就可以迅速去搞到變泡沫,香港人特色~

‹ 上一主題|下一主題