用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 请问16岁青少年独自飞行,需要带封父母同意信吗? ...
go

请问16岁青少年独自飞行,需要带封父母同意信吗?

有没有样本可以 Copy一下呢?多谢各位

回覆樓主:

如果只是搭機就多數吾需要,個別杭空公司吾同,去佢地網站看看,吾放心嘅話,可以買UM 服務,有空姐照顧佢及親自交給目的地指定的接機的人,又其第一次自己出門及需要轉機,見議最好買此服務。

如果你到步後有其他野要做就吾清楚。

應該唔駛,唔放心就下航空公司,我女同學中二就自己去韓國玩都唔駛

BA 要,上網 download.  

必須,過immigration 會要求睇信,否則會懷疑係離家出走。小兒在英國就試過 😢

回覆 sweetsue 的帖子

要睇航空公司同國家.
航空公司:16歲差不多所有航空公司都當大人.
國家:英國16歲以下先要.
consent letter sample

我以為獨自揸飛機㖭!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.