用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生女仔的白底裙,有冇好介紹 ?
樓主: pigpigsheep8888
go

中學生女仔的白底裙,有冇好介紹 ? [複製鏈接]

EggBB 發表於 19-8-30 14:25
真係多謝賜教,我都唔識有好多種分別,呢個阿媽真係失敗,我都唔識揀。
...

唔好將自己失敗、唔用等等成日掛係嘴邊,會不自覺咁講,年青人唔會覺得你謙虛,會唔聽你講,因為你自己都覺得自己無用。呢度個個媽咪都係由唔識開始學,無問題既,問多D人,問多D意見,學學下就識。

YolandaTam 發表於 19-8-30 14:45
唔駛客氣  
其實好多款少女 bra都好靚,你可以參考網上資料先幫女女度身大概係咩杯位,之後再去專 ...

原來店員會睇阿媽size俾個女⋯⋯唔怪得之次次都俾個A cup阿大⋯⋯阿大wacoal都著75B,開頭店員俾個80A佢,著到古古怪怪咁

little_yolky 發表於 19-8-30 20:57
唔好將自己失敗、唔用等等成日掛係嘴邊,會不自覺咁講,年青人唔會覺得你謙虛,會唔聽你講,因為你自己都 ...

講得啱
我諗除咗食玩瞓,應該冇乜嘢係唔駛學就識㗎嘞。
做人阿媽係終身學習嘅......我自己大碼人又算高,我女細碼人又矮我半個頭,咁多年幫佢揀衫全部由頭學起:例如uniqlo 嘅褲闊腳嘅我著親都吊腳,貼腳嘅根本著唔落;我女就要著貼腳,中碼仲要七分當長褲著先啱。
又例如最近呢,佢壓力大爆瘡爛面皮膚又敏感仲成日嗌攰,我㷛土茯苓龜板瘦肉佢飲,佢精神番好多又停咗生瘡。嚟緊佢三年高中,我要學嘅係 -- 㷛湯!

little_yolky 發表於 19-8-30 21:02
原來店員會睇阿媽size俾個女⋯⋯唔怪得之次次都俾個A cup阿大⋯⋯阿大wacoal都著75B,開頭店員俾個80A佢, ...

咪就係
好多人覺得女似阿媽......其實邊有一定呢?似阿爸唔得咩?自己運動多飲食好發育得好過阿媽都有可能㗎嘛

YolandaTam 發表於 19-8-30 21:16

講得啱

你果劑土伏苓龜板瘦肉係咪得呢三種材料?阿大又係爆瘡。龜板係咪藥材鋪有得賣?

YolandaTam 發表於 19-8-30 21:19
咪就係  
好多人覺得女似阿媽......其實邊有一定呢?似阿爸唔得咩?自己運動多飲食好發育得好過 ...

可能因為我細個時偏食,營養不良阿女們我好俾心機煲木瓜湯佢飲㗎

little_yolky 發表於 19-8-30 22:05
你果劑土伏苓龜板瘦肉係咪得呢三種材料?阿大又係爆瘡。龜板係咪藥材鋪有得賣?
...

位元堂有湯包㗎, 盛惠七十大元。如果一個人飲㷛到兩次嘅。不過你阿大會唔會成日攰先?同埋啲瘡出邊個位呀?有啲講究㗎喎。
我女就由細到大都濕重,容易過敏同肚瀉。

little_yolky 發表於 19-8-30 22:07
可能因為我細個時偏食,營養不良阿女們我好俾心機煲木瓜湯佢飲㗎
...

好媽媽

YolandaTam 發表於 19-8-30 22:18
位元堂有湯包㗎, 盛惠七十大元。如果一個人飲㷛到兩次嘅。不過你阿大會唔會成日攰先?同埋啲瘡出邊個位呀 ...

係呀,濕重,成日all肚。瘡集中額頭,鼻兩邊都有D。

little_yolky 發表於 19-8-30 22:25
係呀,濕重,成日all肚。瘡集中額頭,鼻兩邊都有D。

有啲複雜喎...暗瘡集中額頭 = 壓力,肝火旺;易肚瀉 = 濕重。如果肝火為主,太去濕驚會燥,或者你俾佢試飲一次先吖。
(如果效果麻麻,可能去濕涼茶會再好啲,不過呢樣我就唔識嘞,可能你要去藥材舖問吓啦!)

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-8-30 20:57
唔好將自己失敗、唔用等等成日掛係嘴邊,會不自覺咁講,年青人唔會覺得你謙虛,會唔聽你講,因為你自己都 ...

謝謝鼓勵(emoji)(emoji)(emoji)

YolandaTam 發表於 19-8-30 22:32
有啲複雜喎...暗瘡集中額頭 = 壓力,肝火旺;易肚瀉 = 濕重。如果肝火為主,太去濕驚會燥,或者你俾佢試飲 ...

係呀,我哋三個女人都係火旺+濕重的。我仲要加埋胃寒,所以好麻煩。

EggBB 發表於 19-8-31 03:57
謝謝鼓勵(emoji)(emoji)(emoji)

EggBB 發表於 19-8-29 22:57
請問台灣邊一度入貨?麻煩請你介紹給我?
大型百貨公司呀, 如SOGO, 賣內衣的, 你問D職員想買少女爸爸,好熱心話你知的

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-9-3 23:34
大型百貨公司呀, 如SOGO, 賣內衣的, 你問D職員想買少女爸爸,好熱心話你知的
...

謝謝提供資料(emoji)
‹ 上一主題|下一主題