用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生女仔的白底裙,有冇好介紹 ?
樓主: pigpigsheep8888
go

中學生女仔的白底裙,有冇好介紹 ?

EggBB 發表於 19-8-29 03:30
你好,我個女剛升上中學,又係因太肥胖,很難買到合適的胸圍,她著得很唔舒服,好唔想穿著,勉強穿著咗後 ...
唔知uniqlo 胸圍底衫連埋一起款,是否著到?我女貪方便,都係著呢款。

原來金倫有小朋友打底裙賣,一直四圍搵。

little_yolky 發表於 19-8-24 14:57
望落質料幾好,金綸一向唔錯既,不過阿女太肥,已經唔啱用

如果肥可能都要著大人的那種,咁佢會覺得舒服d

你好,我個女剛升上中學,又係因太肥胖,很難買到合適的胸圍,她著得很唔舒服,好唔想穿著,勉強穿著咗後 ...

我女女係真肥,佢小五時著你講既連一件底衫,佢著雞仔mug。不過P6已經要著真bar bar了,童裝款。佢著過日本百貨公司果D,同埋wacoal,佢話wacoal舒服D。

我覺得佢地係唔慣,所以覺得唔舒服。阿妹都係咁麻煩。著過頭lup果D唔係嫌帶太幼就嫌開胸太低,嫌三嫌四。所以要問問佢邊度唔舒服,買啱佢地心水。

pigpigsheep8888 發表於 19-8-9 12:00
中學生女仔的白底裙,有冇好介紹 ?

校服商有底裙賣,我女個件夏天校裙兩層又厚,加上女仔底衫 我驚焗暈多D

試試瑪莎,質地不錯,而且比較足碼。

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-8-29 10:05
去開台灣的話去台灣入貨, 質料非常好, 職員好熱心幫你

請問台灣邊一度入貨?麻煩請你介紹給我?

醒目開學勳章

emmyfok 發表於 19-8-29 14:39

謝謝提供資料

醒目開學勳章

b3410 發表於 19-8-29 10:34
唔知uniqlo 胸圍底衫連埋一起款,是否著到?我女貪方便,都係著呢款。

原來金倫有小朋友打底裙賣,一直四 ...

原來uniqlo都有,好,去睇下先,不過呢間舖頭嘅衫啲尺碼都幾細件,可能未必啱我個肥妹,謝謝你提供資料參考。

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-8-29 11:08
我女女係真肥,佢小五時著你講既連一件底衫,佢著雞仔mug。不過P6已經要著真bar bar了,童裝款。佢著過日 ...

我個女又係嫌三嫌四,佢真係好肥,依家已經150磅,佢唔鍾意著bar bar,鍾意著底衫,鬆鬆地舒舒服服,佢唔鍾意有條帶箍住胸圍,買連住一件衫嗰一種底衫畀佢,已經買到XL,佢都嫌箍住胸圍好緊,好唔舒服, 所以我都好頭痛,都唔知買乜嘢胸圍底衫畀佢著。

EggBB 發表於 19-8-29 23:13
我個女又係嫌三嫌四,佢真係好肥,依家已經150磅,佢唔鍾意著bar bar,鍾意著底衫,鬆鬆地舒舒服服,佢唔 ...

咁真係肥喔,都係俾心機減下好,唔係行步路都唔舒服,我個110磅已經好論盡。

emmyfok 發表於 19-8-29 14:39

Angel 系列幾好,不過平胸比較適合 (我女 Wacoal 少女系列著 80A,Angel 要著 80B)。
如果杯位大 (C 或以上),瑪莎啲 wire bra 幾年前仲唔錯,呢兩年用料明顯薄咗冇咁韌, support 唔夠, 著起有嗰兩舊肉要冧落嚟嘅感覺, 我試過佢 D 杯,完全唔掂 。得 sports bra 仍保持水準。

EggBB 發表於 19-8-29 23:02
原來uniqlo都有,好,去睇下先,不過呢間舖頭嘅衫啲尺碼都幾細件,可能未必啱我個肥妹,謝謝你提供資料參 ...

uniqlo肥妹應該唔啱.

瑪莎就真係齊size, 佢地有鬼婆size, 鬼婆cup.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章

YolandaTam 發表於 19-8-30 09:28
Angel 系列幾好,不過平胸比較適合 (我女 Wacoal 少女系列著 80A,Angel 要著 80B)。
如果杯位大 (C 或以 ...

真係多謝賜教,我都唔識有好多種分別,呢個阿媽真係失敗,我都唔識揀。

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-8-30 07:12
咁真係肥喔,都係俾心機減下好,唔係行步路都唔舒服,我個110磅已經好論盡。
...

唉! 睇怕都幾難減肥成功(emoji)(emoji)(emoji)

EggBB 發表於 19-8-30 14:25
真係多謝賜教,我都唔識有好多種分別,呢個阿媽真係失敗,我都唔識揀。
...

唔駛客氣
其實好多款少女 bra都好靚,你可以參考網上資料先幫女女度身大概係咩杯位,之後再去專門店試穿,揀到啱為止。
(我經驗係店員度身唔多信得過 唔知係咪因為我杯位大,佢哋先入為主唔信我女平胸,次次揾佢哋幫我女度身都出事,一試起離晒罩 -- 較短帶都唔掂,撥肉又無肉可撥,反而我度個 size 先至啱)

EggBB 發表於 19-8-30 14:27
唉! 睇怕都幾難減肥成功(emoji)(emoji)(emoji)

唔知你小朋友幾高,我個150,110磅都要減10磅,你真係要好努力。

成記行服裝百貨有限公司
九龍深水埗長沙灣道160A號
星期一至六 朝九晚七時
白色棉質全身底裙(背心/吊帶)3件起、半身底裙6件起
Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-8-30 14:47
唔知你小朋友幾高,我個150,110磅都要減10磅,你真係要好努力。

我個女12歲,都幾高,佢有1米61高。

醒目開學勳章

YolandaTam 發表於 19-8-30 14:45
唔駛客氣  
其實好多款少女 bra都好靚,你可以參考網上資料先幫女女度身大概係咩杯位,之後再去專 ...

你好叻呀(emoji)識幫個女度尺寸,我真係唔曉,又唔識幫佢選擇,真無用。