用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 寶琳學英文, 數學, 游水, 有冇好介紹??
go

寶琳學英文, 數學, 游水, 有冇好介紹??

女 5 歲剛搬入tko

回覆樓主:

新都城一期或三期都好多學英文同數學可以親自去問下!

游水就暑假開始左...學期尾好多人係街派傳單

我小朋友都有學緊,有興趣知就pm我

新都城一期或三期 太多..
我都係新搬來...所以迷茫中..
小朋友今年升小一

saturn2012 發表於 19-8-12 10:37
新都城一期或三期 太多..
我都係新搬來...所以迷茫中..
小朋友今年升小一

你可以諗下你係想小朋友上常規課程或有得考cert果d (e.g. Cambridge 果d), 定係小組或1:1針對學校教學/自己進度, 考慮清楚自己想點然後再去查詢。

如果係小組, 建議搵番同學仔一齊去組班, 咁d課程先容易夾到。我唔鍾意常課程, 又唔想要遷就別人程度/進度, 所以我搵d 1:1 (NET), 自己同老師夾, 自選想學o既野 (我女上年小一, 我主要係想佢練speaking和creative writing)。不過補習社o既老師亦可能成日轉, 家長好被動冇話事權, 想要話事就唯有自己去搵老師私補, 唔好去補習社了。

回覆 Elenalan 的帖子

多謝解答, 請問有冇NET 老師介紹? NET 老師可以邊度搵?

chanchan0920 發表於 19-8-16 13:36

多謝解答, 請問有冇NET 老師介紹? NET 老師可以邊度搵?

冇老師介紹,我地都係跟補習社提供嘅,而且學生也不能控制換老師,之前有d老師同我女夾得好好嘅都走了。我地覺得好好嘅老師,其他家長反而覺得唔好。我想呀女多寫creative writing, 喺現階段不要執著grammar和spelling, 我重視內容創作,但普遍家長只係想仔女學好grammar, 千其唔好錯tense,唔好串錯字。好多家長只想要常規課程,最好有得考certs又能搞掂學校測默考。呢d唔係我想要嘅。所以我選擇1對1上堂,自己同老師溝通,遲d都可能會搵私補。

如果想私補,你可以去fb search下English tuition, 有唔少專頁可以徵老師。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

謝謝

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~