用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 JUPAS 放榜入OU
go

JUPAS 放榜入OU [複製鏈接]

OU 收左我個仔,  是有些失望入唔到8大, 但都是他有興趣科目
   1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

開學後努力, 申請轉U, 祝成功

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我看了你的POST 謝謝

其實大家知不知現在OPEN U 口碑怎樣?

知道有二個同學仔, OU收了不想讀, 分別選了恒生及POLYU的副學士.

醒目開學勳章 王國長老

yamsui 發表於 19-8-6 11:38
知道有二個同學仔, OU收了不想讀, 分別選了恒生及POLYU的副學士.

如果OU vs恆大,我會揀恆大
不過要顧及學生意願

Charlotte_mom 發表於 19-8-6 12:00
如果OU vs恆大,我會揀恆大
不過要顧及學生意願

OU nursing 如何?

好似畢業後即刻有醫院請

醒目開學勳章 王國長老

bestwish 發表於 19-10-16 15:19
OU nursing 如何?

好似畢業後即刻有醫院請

聽講,nursing 黎講,最受歡迎係poly,其次中大,跟住有人講過分分鐘ou仲受歡迎過hku,因hku學生恃才傲物,唔願捱(唔好打頭),其次東華,浸大太新,未加入戰圈,唔知

Charlotte_mom 發表於 19-10-16 16:49
聽講,nursing 黎講,最受歡迎係poly,其次中大,跟住有人講過分分鐘ou仲受歡迎過hku,因hku學生恃才傲物 ...

即係OU畢業已認可?  可以有醫院請是嗎?

醒目開學勳章 王國長老

bestwish 發表於 19-10-18 15:54
即係OU畢業已認可?  可以有醫院請是嗎?

是的,網頁有講係認證
http://www.ouhk.edu.hk/wcsprd/Satellite?d=Touch&l=C_NUR&lang=eng&lid=1385173575433&pagename=OUHK%2FtcSchWeb2014&sch=NUR

不過有無醫院請,都要睇面試同際遇,保證攞到牌,唔係保證100%就業的

Charlotte_mom 發表於 19-10-18 17:04
是的,網頁有講係認證
http://www.ouhk.edu.hk/wcsprd/Satellite?d=Touch&l=C_NUR&lang=eng&lid=138517357 ...
當然不保證就業, 最緊要有牌。
Thank you for your information.
‹ 上一主題|下一主題