用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 國際學校學生是否一般較少被鼓勵參與群眾活動? ...
樓主: nov21
go

國際學校學生是否一般較少被鼓勵參與群眾活動?  

好片分享
https://www.youtube.com/watch?v=8KbGa_nl4GE

EconFather 發表於 19-8-14 15:48
好片分享
https://www.youtube.com/watch?v=8KbGa_nl4GE

With my full respect - Mr.  Lau

國際學校不少已開學,昨晚我們收到本學年第一次newsletter, 而當中有校長的話:
I began this week speaking directly to all students in Year 13 through Year 6 about the current social/political situation in Hong Kong. We feel that it is important for our students to know the position of the school. I made it clear that we stand for three things: 1. Safety - The physical and emotional safety of all of our students regardless of their political views. 2. Peace - Non-violence. Peace is also not simply the absence of violence, but it is a way of being, of relating to oneself and others. 3. Dialogue - We are a school that values open discussion following the International Baccalaureate Mission Statement "...other people with their differences can also be right." I made it explicitly clear that we trust our students to respect each other's dignity so teasing, bullying and/or isolating someone because of their beliefs or the beliefs/values of their family would not be tolerated.
作為家長,我覺得學校做得不錯。

Artie    發表於 19-8-19 10:28
chkwu    發表於 19-8-17 12:06

Radiomama 發表於 19-8-17 06:50
國際學校不少已開學,昨晚我們收到本學年第一次newsletter, 而當中有校長的話:
I began this week speakin ...

係做得非常好!如果本地學校也能主動教育學生秉守和理非精神,有胸襟去接納不同的政見,很多在街上的衝突是應該可以避免的。謝謝分享!

IloveJJ 發表於 19-8-16 23:16
點樣可以無好激既黃師推動?無同學拉隊一齊去呢?因為讀國際學校嗎?

係國際學校。

IloveJJ 發表於 19-8-17 10:23
唉,唔通真係要避走?
我老公話申請去公司泰國分行,去讀國際學校喎!
...

我相信家教也十分重要。而且本地學校也不是每個同學都會上街做激進行為的。我打死都唔信七月份接受訪問嗰啲狀元會上街掟磚、打警察。真正暴力的人是極少數。不過這班暴力分子就會說其他人冷血,看你的孩子能否承受這種語言壓力吧。

IloveJJ 發表於 19-8-17 10:23
唉,唔通真係要避走?
我老公話申請去公司泰國分行,去讀國際學校喎!
...

睇定d,自己同小朋友傾多d,希望唔使行到果步。

連根拔起,放棄自己的地方,又有年老父母,走亦唔係容易  

IloveJJ 發表於 19-8-17 11:46
我對地方,或年老父母又唔係咁大牽拌,反而係唔係幾接受由傳統學校轉去國際學校。尤其是覺得已入直路。
...

唔接受就無謂勉强。而家未到非走不可的一日,但多考慮和留意唔同option係有需要。

Radiomama 發表於 19-8-17 06:50
I began this week speakin ...
我覺得重點係open mind and respect each other

chkwu 發表於 19-8-17 12:07
我覺得重點係open mind and respect each other

冇心賣花讚花香,只想講心底話,這方面國際學校的多元文化會比較容易培養小朋友有廣闊胸襟,尊重別人的態度和守望相助的精神。記得我仔幼稚園有不少非華裔家長,完全看不懂中文,有時候教育局只在中文報紙發放第一手資訊(如停課),我們都會幫忙翻譯做英文,等他們都可以第一時間了解。

國際學校不鼓勵散播仇恨的

IloveJJ 發表於 19-8-17 12:03
係,所以都係留意下國際學校係點?等自己有個打算,本身真係無考慮過

無辦法。山不轉路轉,路不轉人轉

IloveJJ 發表於 19-8-17 11:44
我認同最重要係家教,我反而唔係怕同學,係怕老師
唔使咁灰,睇定D再考慮轉。學校是用來求學的地方,學校應該會保障教學先。
反而細佬可以早些籌劃,諗諗升中如何部署。

IloveJJ 發表於 19-8-17 14:45
如果全家人留香港,細佬也自然是讀本地中學,有什麼部署呢?可以舉例嗎?
...
例如升中轉國際學校。可以開始睇多D關於國際學校的信息。