用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 abc iLearn 好唔好
go

abc iLearn 好唔好

之前做咗評估之後通知要再做評估,話唔清楚小朋友個能力想check清楚我想問K1尾準備聲k2,正常應該讀什麼level,有冇用家比意見,這間學英文好不好,因為唔想浪費小朋友嘅時間

kit418 發表於 19-7-26 18:30
之前做咗評估之後通知要再做評估,話唔清楚小朋友個能力想check清楚我想問K1尾準備聲k2,正常應該讀什麼lev ...

佢正常半年一個level..上學期主力cambridge 拓闊生字
如K2插入有機會level 3...不過睇能力

請問呢間學英文好唔好,效果是否和他們所說k3只有小二程度的英語能力

kit418 發表於 19-7-26 18:30
之前做咗評估之後通知要再做評估,話唔清楚小朋友個能力想check清楚我想問K1尾準備聲k2,正常應該讀什麼lev ...

有效果,但唔係即時見效.我女k1開始讀,讀咗一年有兩個同學仔已經冇讀.期間插過一個小朋友入班

我想問老師是否穩定,每班有人數限制嗎?堂上小朋友會否説中文呢?

kit418 發表於 19-7-27 00:58
我想問老師是否穩定,每班有人數限制嗎?堂上小朋友會否説中文呢?

我黃埔center 老師一年先會換一次
每個學期會同班主任見面一次,了解佢學緊咩,都會比份starter mock 比佢做,等家長知佢識幾多,依家k2 佢又快過學校,但串字又要靠佢自己溫習,不足以靠佢去考starter

同自己學校比...k2 小朋友head, face,eyes, hair, ears 字會串..生字blending ..只知幼稚園只教完 A-Z phonic ..簡單英文串字

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

zornia 發表於 19-7-27 20:18

我黃埔center 老師一年先會換一次
佢而家係K1升K2??定係K2升K3?

係好,但貴

littlemaopig 發表於 19-8-1 15:57
佢而家係K1升K2??定係K2升K3?

係K1升K2

babycute2009 發表於 19-8-2 10:16
係好,但貴

係呀真係好貴,希望有效果,真係要試過先知

回覆樓主:

佢哋話阿女可以讀level 3,係咪正常level

回覆 kit418 的帖子

我朋友囝囝今個暑假上緊,佢話麻麻地。做完assessment 編左班臨上堂前又話要改時間,理由係第二個時間既程度比較適合朋友囝囝,我朋友覺得係因為學校就其他學生。

同埋佢話兩個星期學既野都係一樣。因為學校每星期有send video俾我朋友,我朋友睇完發覺兩星期既學習內容係一樣

莫失莫忘 發表於 19-8-6 15:30
我朋友囝囝今個暑假上緊,佢話麻麻地。做完assessment 編左班臨上堂前又話要改時間,理由係第二個時間既程 ...

ABC邊個課程會每星期send video俾家長咁好?

C.Humphrey 發表於 19-8-7 13:25
ABC邊個課程會每星期send video俾家長咁好?

我冇記錯係ilearn. 一星期三日,麗港城campus. 我朋友有俾過video我睇

回覆 莫失莫忘 的帖子

我地返左一年ilearn, 一段video都無收過

CHUKAREEN 發表於 19-8-8 03:04
回覆 莫失莫忘 的帖子

我地返左一年ilearn, 一段video都無收過

成效如何?

我仔由今年2 月開始讀, 我覺得ILEARN 幾好
但價錢貴..
呢家仲有個SUPER ILEARN ...
有無人報左?