用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生手錶
樓主: Tingting1019
go

中學生手錶

我仔都帶 G-shock . 去日本旅行時買左隻都幾靚,男仔帶都幾型架,女仔通常就會帶Baby G細隻啲。

帶手錶會容易睇時間,好多學校唔比開手機,須然話學校有鐘但冇錶始終冇咁方便。

其實手錶就是看下時間的功能,沒必要功能過多或過於複雜。CASIO的手錶具有運動風格,比較適合好動的青春期學生。

for 中學生,何不比個budget 等佢自己揀,若是我,會等佢問先

回覆樓主:

女仔都好流行DW。

阿仔成日要問時間,一早諗住買,不過諗住等到佢上中學先,多謝你地意見,我吾會同佢揀,等佢自己決定。

MrBeast 發表於 19-7-29 09:32
反而e加我又想帶返個smart watch,一,有activity counter, 二,老人痴呆時有gos tracker 唔洗家人擔心。
...
我仔要求SMART WATCH....佢自己儲錢買左隻 HUAWEI, $9XX 運動版...

返學要關手機, 佢就當純錶用
放學就CONNECT返手機.

Ronnym 發表於 19-9-5 13:12
我仔要求SMART WATCH....佢自己儲錢買左隻 HUAWEI, $9XX 運動版...

返學要關手機, 佢就當純錶用
Hw 有新表出,希望11.11 有good deal 我自己汁返隻

我女都係 G-SHOCK, 因為完全不可以戴電話回學校

我仔用成人八達通錶,反正佢返放學搭巴士,學生八達通都冇優惠,出入屋苑又方便

回覆樓主:

仔仔比較細粒,最後要左隻黑色baby-G