用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 元朗商會中學交流區
go

元朗商會中學交流區

個仔剛上中一, 未買齊書.

本數學勁缺貨 (Mathmetics in Action Book 1A (Modular Binding) (2015 3R Edition)
(with Bridge Programme P6 to S1 & Supplementary Exercise 1A)

買唔到, 冇得做,  冇功課交,  真無奈. 有冇家長知邊度有貨呀. thx

kywcheng 發表於 19-7-23 17:13
個仔剛上中一, 未買齊書.

本數學勁缺貨 (Mathmetics in Action Book 1A (Modular Binding) (2015 3R Edi ...

我之前都買唔齊,所以在光明書局訂左書。在前日收到call話可以去拎了!或者你去光明書局問下吖

回覆 阿Be 的帖子

去完光明書局..買齊了..thx..可以有暑期數學功課做了..^_^

請問你地知唔知商會邊班係精英班呀?

SANDY118 發表於 19-7-26 21:35
請問你地知唔知商會邊班係精英班呀?

好似M班

醒目開學勳章

kywcheng 發表於 19-7-26 15:04
回覆 阿Be 的帖子

去完光明書局..買齊了..thx..可以有暑期數學功課做了..^_^

你好! 記得在升中post見過你,我有問你商中面試情況呢! 見你入讀了自行的商中也替你高興。小兒在二線小學名次大概浮游級十以內,升小五。商中是其一心儀的中學。請教一下,自行入到商中大概是甚麼名次呢?另自行時有看重課外比賽的獎項嗎? 好讓以此為目標。

回覆 piglet0529 的帖子

我的小朋友..普通小學..考級十幾名..
自行就***成績越前越有機***..課外活動就有好過冇啦..

醒目開學勳章

kywcheng 發表於 19-7-30 14:16

我的小朋友..普通小學..考級十幾名..

Thanks! 請問你乙一是商中嗎?或乙部冇填,是自行入的?

自行同乙一都是商中

醒目開學勳章

kywcheng 發表於 19-7-31 08:41

自行同乙一都是商中

oic, 即是未必肯定是那途徑入到。甘或許明年才能多點資訊。